Fico poďakoval vicemajstrom a prisľúbil výstavbu štadiónov

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 06:39 • 2 min
Fico poďakoval vicemajstrom a prisľúbil výstavbu štadiónov

Fico poďakoval vicemajstrom a prisľúbil výstavbu štadiónov - Hokej Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico vo štvrtok poďakoval slovenským hokejovým reprezentantom za úspešné vystúpenie na 76. majstrovstvách sveta v Helsinkách.

slovakia

left justify in out

img

Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico vo štvrtok poďakoval slovenským hokejovým reprezentantom za úspešné vystúpenie na 76. majstrovstvách sveta v Helsinkách. Po neformálnom obede vyjadril vôľu aj naďalej podporovať toto mimoriadne populárne športové odvetvie v krajine a prisľúbil výstavbu nových štadiónov.
      Hokejisti a realizačný tím najprv absolvovali stretnutie s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom a potom ich čakal obed s premiérom. "Bolo to veľmi prijemné, sú to vynikajúci chalani. Škoda, že viacerí prišli na autách a nemohli si dať pohár vína. Potiahli sme aj nejaké cigary. Mal som ich v zásobe asi 30 a okamžite sa minuli. Hráči ocenili najmä to, že neboli nikým rušení, mohli sa rozprávať, zabávať a hovoriť, čo majú na jazyku. Sú to normálni chalani so všetkým čo k tomu patrí," uviedol Robert Fico, ktorý každému hráčovi a členom realizačného tímu daroval darčekovú škatuľu so slovenským vínom. Od reprezentantov zase dostal zarámovanú spoločnú fotografiu a slovenský dres s číslom jeden a svojím menom.
      Počas obeda padla reč aj na vážnejšiu tému a predseda vlády prisľúbil, že aj naďalej bude podporovať rozvoj športu a výstavbu menších hokejových štadiónov. "Predovšetkým chcem povedať, že ak nám to finančná situácia umožní, pôjdeme do podpory malých zimných štadiónov. Napríklad takých, aký je vo Veľkom Krtíši. Je to investícia v objeme jeden milión eur, za ktorú sa dá postaviť pekný malý štadión bez hľadiska, ale s celým zázemím. Hovorili sme aj o hokejovej akadémii a samozrejme, momentálne riešime národný futbalový štadión," dodal Fico.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies