Fico: Plánujeme presídliť 25 rodín, ktoré hovoria jazykom Ježiša Krista

NETKY.SK • 12 November 2015, 23:49 • 2 min
Fico: Plánujeme presídliť 25 rodín, ktoré hovoria jazykom Ježiša Krista

BRATISLAVA - Slovenská republika má rozpracovaný projekt na presídlenie 25 kresťanských rodín, ktoré hovoria pôvodným aramejským jazykom, teda jazykom Ježiša Krista.

slovakia

left justify in out

Ide o rodiny, ktoré sú najviac ohrozené na živote a dnes sú na území ovládanom Islamským štátom. Slovensko ich chce presídliť na svojom území a integrovať. Ich preprava je vec dohody medzi Slovenskom a partnermi v EÚ. Ak to bude potrebné, možno využiť aj vládny špeciál.

 

Na dnešnej parlamentnej Hodine otázok to povedal predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v odpovedi na otázku poslanca KDH Jozefa Mikloška. Ten sa pýtal, kedy slovenská vláda prijme prvú na živote ohrozenú rodinu napr. koptských kresťanov zo Sýrie a či po nich nemožno priamo poslať špeciál. Ficovu odpoveď prečítal poslancom podpredseda vlády Ľubomír Vážny (Smer-SD). Premiér je totiž na zahraničnej pracovnej ceste.

 

Fico v odpovedi ďalej uviedol, že slovenský migračný úrad pripravuje v spolupráci s mimovládnymi organizáciami transfer 151 sýrskych kresťanov, ktorí sú v utečeneckom tábore v Iraku. Okrem toho vláda poskytla 500.000 eur mimovládnym organizáciám na ich projekty na riešenie migračnej krízy a dlhodobo avizuje trojmiliónový príspevok do Madad fondu určeného pre Sýriu.

 

Premiér opätovne potvrdil záujem Slovenska o sýrskych kresťanov. "Chceme ich prijať a poskytnúť im domov. Ide o náročný proces, ktorý netrvá ani deň, ani týždeň, ani mesiac," uviedol. Cieľom Slovenska je podľa Fica nájsť takých ľudí, ktorí chcú v SR zostať. Falošnú pomoc a solidaritu vláda odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies