Fico: Pavlisa nahradí na ministerstve jeden z podpredsedov vlády

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 15:53 • 2 min
Fico: Pavlisa nahradí na ministerstve jeden z podpredsedov vlády

NITRA/BRATISLAVA - Vedením rezortu hospodárstva bude poverený jeden z podpredsedov vlády.

slovakia

left justify in out

"Buď to bude podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír alebo podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny," informoval dnes v Nitre premiér Robert Fico (Smer-SD).
     

Predseda vlády avizoval, že vo štvrtok (30.4.) pošle návrh na poverenie vedením rezortu hospodárstva jedného z podpredsedov vlády prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi. "Vytvoríme si čas na to, aby sme ponúkli prezidentovi meno nového ministra," doplnil Fico.
     

Zloženie vlády je v kompetencii premiéra a následne prezidenta. Títo dvaja ľudia tak rozhodnú aj o vedení ministerstva hospodárstva, upozornil po dnešnom rokovaní vlády Kažimír.
     

"Myslím si, že každý uzná, že rezort financií má dosť svojich povinností, ja idem do obdobia prípravy rozpočtu na budúci rok. To znamená, že toho priestoru je málo. Ale opakujem, toto nie je otázka, ktorú môžete klásť mne," odpovedal Kažimír na otázky ohľadom možného prevzatia ministerstva hospodárstva.
     

Nový šéf rezortu nahradí vo funkcii Pavla Pavlisa (Smer-SD), ktorý oznámil odstúpenie z postu 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácií informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra tristo dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona