Fico: Paška by mal Daniela Lipšica zažalovať

NETKY.SK • 4 November 2014, 12:14 • 2 min
Fico: Paška by mal Daniela Lipšica zažalovať

PÚCHOV – Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) by mal použiť všetky právne kroky a zažalovať Daniela Lipšica. Na otázku, či v kauze CT prístroja v piešťanskej nemocnici nebude žiadať o vyvodenie politickej zodpovednosti predsedu parlamentu Pavla Pašku, to dnes povedal predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

 „Ja si robím svoju robotu a požiadal som dve osoby, aby vyvodili politickú zodpovednosť za to, že neukontrolovali ľudí, ktorí prijali určité rozhodnutia v správnej rade. Zodpovednosť prijala ministerka zdravotníctva aj podpredsedníčka Národnej rady SR. Ja tu nie som na to, aby som neustále reagoval na velikánov typu pána Lipšica. Jednoducho, ja neviem čo chce, vymýšľa si a bude veľmi správne, ak predseda parlamentu použije všetky právne kroky a zažaluje ho. Pretože to, čo si dovoľuje pán Lipšic, už nemá obdoby. Myslím si, že boli poskytnuté všetky relevantné informácie, ktoré jednoznačne potvrdzujú, že to, čo dnes opozícia hovorí vo vzťahu k pánovi Paškovi, sú úplné nezmysly," doplnil premiér s tým, že nemieni živiť a kŕmiť opozíciu tým, že im bude odpovedať na rôzne výzvy.

 

Ako dodal, boli odvolaní členovia správnej rady a momentálne je dôležité sa pozrieť na zmluvu, či je vypovedateľná a v akom je stave. „Ak mám správne informácie, tak produkt ešte nebol dodaný do nemocnice. Rovnako sa bude treba pozrieť na správanie riaditeľa piešťanskej nemocnice," doplnil predseda vlády. Zdôraznil, že nemocnica je neziskovou organizáciou. 

 

Otázka nového šéfa, prípadne šéfky rezortu zdravotníctva je podľa neho predčasná. "Nemáme záujem, aby toto miesto zostalo dlhšie neobsadené. Pravdepodobne na krátky čas poverím niektorého z členov vlády riadením tohto rezortu a potom budeme hľadať vhodné riešenie," skonštatoval premiér s tým, že je možné, že riadením rezortu zrejme na pár dní poverí podpredsedu vlády Ľubomíra Vážneho.

 

Lišpic je presvedčený, že celá kauza je biznisom Pašku, keďže bol vo firme Medical Group SK v minulosti konateľom. "Ak chcú kolegovia zo Smeru kradnúť, tak nech kradnú na diaľniciach a na tendroch. Ale kradnúť v zdravotníctve považujem za perfídne," vyhlásil poslanec, ktorý podľa vlastných slov už v minulosti upozorňoval na viacero podozrení v súvislosti so spoločnosťou Medical Group SK. Zástupcovia firmy mali podľa jeho slov sedieť v dozorných radách nemocníc. Ako dodal, sídlo firmy sa nachádza v daňových rajoch v Belize.

 

Paška svoju účasť odmieta. "So spomínanou firmou nemám nič spoločné. Svoje podnikateľské aktivity som ako minoritný akcionár ukončil takmer pred 13 rokmi. Bolo to v roku 2002, ešte predtým, ako som sa vôbec stal poslancom NR SR. Stačí sa korektne pozrieť do obchodného registra," zdôraznil Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies