Fico: Opozícia je nešťastná, že vláda zachránila pracovné miesta

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 16:00 • 2 min
Fico: Opozícia je nešťastná, že vláda zachránila pracovné miesta

BRATISLAVA - Slovenská opozícia je podľa premiéra Roberta Fica nešťasťná, že vláda zachránila pracovné miesta v košickom závode U.S. Steel.

slovakia

left justify in out

"Opozícia je v rámci svojho hesla "čím horšie, tým lepšie" schopná povedať čokoľvek. Čo však predviedla v súvislosti s úspechom vlády pri zachraňovaní 7-tisíc pracovných miest zamestnancov košických oceliarní je už úplnou politickou absurditou," tvrdí Fico.

Opoziční poslanci totiž vyhlásili, že úvahy U.S. Steelu súviseli aj s ekonomickými opatreniami vlády Róberta Fica, ktorá podľa nich zhoršovaním prostredia pre podnikanie vyháňa prácu zo Slovenska. A to napríklad zákonom o obnoviteľných zdrojoch energií. Opozícia však nekritizovala priamo samotné zotrvanie oceliarskeho gigantu v Košiciach. "Zotrvanie spoločnosti US Steel v Košiciach je dobrou správou. Rozruch, ktorý vyvolali úvahy o možnom odchode tejto spoločnosti zo Slovenska, je dôkazom významu tejto firmy pre celý východoslovenský región," uviedli v utorok predstavitelia SDKÚ-DS Ivan Štefanec a Viliam Novotný vo svojom spoločnom stanovisku. 

"Aj keď vítame rokovania vládnych predstaviteľov, ku ktorým sme vyzývali už v novembri minulého roka, upozorňujeme, že rokovania si nemožno zamieňať s uplácaním. Dôležité je sústrediť sa na celkové zlepšovanie prostredia a rozvoj živnostenského a malého podnikania tak, aby sme boli čoraz menej závislí na malom počte veľkých firiem," skonštatovali podpredsedovia SDKÚ-DS. 

Oceliarsky gigant zvažoval odchod zo strategických dôvodov. Závod v Košiciach chcel predať aj pre končiace sa daňové prázdniny, rastúce energetické náklady, či pre prísnejšie regulácie Európskej únie v oblasti životného prostredia. Vláda však americkej firme sľúbila úľavy v oblasti energetiky a životného prostredia. U.S. Steel tak z košickej hutníckej fabriky neodíde najbližších päť rokov, nebude hromadne prepúšťať a udrží zamestnanosť na súčasnej úrovni. 

"Jednanie predsedu vlády s predstaviteľmi US Steel dnes ostro kontrastuje s jeho nedávnymi vyjadreniami o ich "zbesilej privatizácii" a o tom, že s tým nemôže nič robiť. Je pritom všeobecne známe, že príchod amerického investora zachránil tisícky pracovných príležitostí, zlepšil kvalitu riadenia firmy a zlepšil životnú úroveň nielen vo východoslovenskej metropole," uzavreli Štefanec a Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies