Fico: Opozícia by sa mala ospravedlniť Gašparovičovi

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 13:38 • 2 min
Fico: Opozícia by sa mala ospravedlniť Gašparovičovi

BRATISLAVA - Predstavitelia opozície by sa mali ospravedlniť exprezidentovi Ivanovi Gašparovičovi za to, že na neho po rozhodnutí nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora podali návrh na obžalobu. V dnešnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to povedal predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Fico to povedal na margo verdiktu Ústavného súdu SR, podľa ktorého prezident Andrej Kiska pochybil, keď nevymenoval ústavných sudcov z predložených kandidátov. Podobný verdikt vyhlásil ústavný súd aj voči Gašparovičovi. "Čakal by som od opozície, že sa ospravedlní Ivanovi Gašparovičovi. Kde je žaloba na prezidenta Kisku? Ja ju neočakávam, ale v opozícii sú obludní farizeji," povedal premiér.

 

Predseda vlády sa vyjadril aj k slovám ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD), ktorý označil kauzu CT v Piešťanoch sa pseudokauzu a odstúpenie Zuzany Zvolenskej z postu ministerky za zbytočné. "Ja som privítal rozhodnutia Zuzany Zvolenskej, Renáty Zmajkovičovej a Pavla Pašku a považujem ich za správne," deklaroval.

 

Na druhej strane Fico priznal, že Čislák je pod obrovským tlakom práve zo strany premiéra. "Ukáže sa, či ho zvládne, alebo nie. On chudák sa dostal k veľkému problému, vytvára sa obrovský tlak okolo zdravotníctva. Na jednej strane ho chcem chrániť, na druhej strane naňho musím vytvárať obrovský tlak. Zatiaľ si plní úlohy tak, ako to od neho očakávam, uvidíme, ako bude pokračovať," povedal.

 

Fico tiež vysvetlil, že to on prikázal Čislákovi vyvodiť zodpovednosť voči šéfovi žilinskej nemocnice, ktorý dnes odstúpil. Rovnako Čislákovi povedal, že v pondelok (23.3.) má ísť do žilinskej nemocnice a osobne riešiť tamojšiu situáciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies