Fico opäť rozhadzuje z rezervy: Levoča dostala milión na zimný štadión

NETKY.SK • 15 Január 2014, 15:48 • 2 min
Fico opäť rozhadzuje z rezervy: Levoča dostala milión na zimný štadión

POPRAD – Najneskôr do dvoch rokov by mala mať Levoča funkčný zimný štadión.

slovakia

left justify in out

„Rozhodnutím predsedu vlády získame dotácie na výstavbu novej tréningovej haly pre ľadový hokej v sume jeden milión eur,“ uviedol pre SITA prednosta Mestského úradu v Levoči Peter Sedlačko. Peniaze chce samospráva použiť na dostavbu existujúceho nekrytého zimného štadióna, ktorý je po zmarenej deaflympiáde už niekoľko rokov nefunkčný. So stavebnými prácami by chcelo mesto začať ešte v lete tohto roku. Hoci samospráva má čas na výstavbu haly do konca roka 2015, zámerom mesta je, aby hala fungovala ešte v závere tohto roku. „Všetko bude závisieť od výsledkov verejného obstarávania,“ dodal Sedlačko. Projekt novej haly by mohol byť podľa Sedlačka hotový do jedného až dvoch mesiacov.

Prostriedky zo štátneho rozpočtu chce mesto použiť predovšetkým na zastrešenie ľadovej plochy, čo umožní využívať ľadovú plochu aj v nepriaznivom počasí. „Zatiaľ nevieme, koľko bude stáť nová hala, keďže to nebude stáť na základoch, ktoré sa tu stavali v rámci deaflympiády. Nepokračujeme v pôvodnom projekte,“ povedal Sedlačko. Pôvodná ľadová plocha by mala byť podľa neho funkčná. Asi rok pred rekonštrukciou súvisiacou s prípravami na deaflympiádu mesto zrekonštruovalo chladenie na zimnom štadióne. V novom projekte zakrytej ľadovej plochy sa neráta s hľadiskom. Súčasťou projektu by však mali byť šatne a zázemie pre športovcov. „Veríme, že sa dostaneme do sumy jeden milión eur,“ uviedol Sedlačko. V rámci projektu plánuje mesto zastrešiť aj bývalý administratívny objekt, kde boli v minulosti aj šatne. Na celkovú rekonštrukciu tohto objektu však podľa Sedlačka momentálne nebude mať mesto dostatok prostriedkov. V tejto časti by mohla v budúcnosti vzniknúť aj menšia tribúna. „Podrobnosti zatiaľ nevieme, keďže zatiaľ nie je hotový projekt,“ dodal Sedlačko. 

Ešte pred začiatkom rekonštrukcie zimného štadióna ľadovú plochu využívali obyvatelia mesta na verejné korčuľovanie, prípadne na hokejovú prípravu žiakov a mládeže. Po dostavbe haly by chcelo mesto tieto aktivity na zimnom štadióne obnoviť. 

Miliónová dotácia z rozpočtovej rezervy predsedu vlády na výstavbu novej tréningovej haly Národného hokejového centra v Piešťanoch a na rekonštrukciu zimného štadióna mestu Banská Bystrica. Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík už predsedu vlády Roberta Fica vyzval, aby ako prezidentský kandidát nechal finančnú rezervu predsedu vlády na pokoji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies