Fico: Okruh potravín s 10% DPH predloží výbor alebo skupina poslancov v parlamente

NETKY.SK • 31 August 2015, 13:13 • 2 min
Fico: Okruh potravín s 10% DPH predloží výbor alebo skupina poslancov v parlamente

BRATISALVA - Zoznam potravín, na ktoré sa má od budúceho roka vzťahovať 10-% daň z pridanej hodnoty (DPH), sa do návrhu zákona dostane prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu.

slovakia

left justify in out

"V prípade zákona o DPH máme v druhom a treťom čítaní na septembrovej schôdzi už otvorený zákon. Ideme formou návrhu, ktorý predloží buď príslušný výbor, alebo skupina poslancov. Všetko je pripravené. Ten okruh potravín je zadefinovaný. Len čo začne Národná rada (NR) SR rokovať v druhom a treťom čítaní, tak sa schváli okruh potravín, na ktoré sa bude vzťahovať 10–% sadzba DPH s účinnosťou od 1. januára 2016," avizoval premiér. Návrh zákona by pritom mohol byť podľa jeho slov schválený už na nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začne 16. septembra.

 

Zoznam potravín s nižšou 10-% DPH pritom vláda ešte upravila. "Môžem povedať, že v pôvodnom návrhu neboli napríklad všetky druhy mlieka, teraz tam budú. Rovnako boli veľké výhrady a sa rešpektovali voči tomu, aby tam bolo mrazené mäso. To tam nebude," priblížil Fico.

 

Cieľom vlády je týmto opatrením, ktoré je súčasťou druhého sociálneho balíčka, podporovať aj domácich výrobcov. "Okruh základných potravín je vyberaný tak, aby mal aj stimulujúci efekt na domácu poľnohospodársku výrobu. Táto diskusia je za nami. Už ideme priamo do NR SR s pozmeňujúcim návrhom ,ktorý stanoví, ktoré potraviny spadajú do tohto kritéria," dodal premiér.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies