Fico odletel na mimoriadny summit: Bude to čerešnička na torte, o ničom

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:54 • 2 min
Fico odletel na mimoriadny summit: Bude to čerešnička na torte, o ničom

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico odletel na mimoriadny summit lídrov EÚ, ktorý minulý týždeň vo štvrtok zvolal pod tlakom predseda Európskej rady Donald Tusk.

slovakia

left justify in out

Mimoriadny summit sa bude venovať téme migrácie a prerozdeľovaniu utečencov. „Nemáme žiadne závery a celkom nie je zrejmé, o čom budeme rokovať,“ povedal Fico poslancom Výboru NR SR pre európske záležitosti.

 

Podľa Fica utorňajšie rozhodnutie ministrov vnútra ovplyvní konanie summitu, pretože „bude pravdepodobne pomerne prudká výmena názorov, že čo sa vlastne udialo a aký to má význam,“ vyhlásil pred eurovýborom.

 

Dnešný summit tak bude podľa Fica „čerešničkou na torte, o ničom. Dáme si zase asi najdrahšiu večeru, aká sa dá urobiť, prídeme na 29 lietadlách, povečeriame, schválime nejaké slávnostné vyhlásenie a pôjdeme v noci domov“.

 

Zároveň Fico priznal, že o dnešnom summite hovoril s istou mierou dešpektu, pretože podľa neho lídri nepovedia nič nové. „Všetko sme povedali na summite v júni,“ myslí si. Zdôraznil však, že nemá záujem na rozkole EÚ.

 

„Považujeme to za mimoriadne úspešný projekt. Chceme diskutovať konštruktívne,“ vyhlásil.

 

Dnes večer na summite bude „pravdepodobne veľa moralizovania, ale domnievam sa, že EÚ je tak vnútorne silná, že ide ďalej. Ale áno, napätie z tohto bude naďalej ešte chvíľu prevládať,“ uviedol premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona