Fico odkazuje Dzurindovi, nech dá Smeru pokoj

NETKY.SK • 15 Február 2012, 14:00 • 2 min
Fico odkazuje Dzurindovi, nech dá Smeru pokoj

Fico odkazuje Dzurindovi, nech dá Smeru pokoj - Politika Šéf sociálnych demokratov Robert Fico odkazuje predsedovi SDKÚ-DS Mikulášovi Dzurindovi, nech dá Smeru-SD pokoj. Nikto tu nebude so Smerom-SD nakladať ako s vlastnou hračkou.

slovakia

left justify in out

img

Šéf sociálnych demokratov Robert Fico odkazuje predsedovi SDKÚ-DS Mikulášovi Dzurindovi, nech dá Smeru-SD pokoj. "Nikto tu nebude so Smerom-SD nakladať ako s vlastnou hračkou. On má svoju hračku, tak nech sa hrá s ňou a Smeru nech dá pokoj," povedal dnes Fico na tlačovej konferencii v Bratislave.
      Reagoval tak na Dzurindove slová, že ak by po voľbách vznikla stredopravá vláda a pri hlasovaní o trvalom eurovale by sa nevedela dohodnúť, Smer-SD by z opozície mohol pomôcť koalícii trvalý euroval schváliť. "Odkazujem mu, nech na to zabudne. Nikdy, nikdy nepodporíme zlepenec v žiadnych rozhodnutiach," vyhlásil Fico.
      Zdôraznil, že Smer-SD tu nie je na okrasu ani na jedno použitie. "Nech sa nikto nespolieha na to, že Smer-SD tu bude na jedno použitie, ako plienky. Určite nie," upozornil expremiér. Dodal, že sociálni demokrati trvalý euroval podporujú, no pravicový zlepenec nie. Ak by takáto koalícia vznikla a nevedela by sa na podpore trvalého eurovalu dohodnúť, Smer-SD by ho pomohol schváliť len za cenu vyvodenia politickej zodpovednosti.
      Kvôli eurovalu padla minulý rok vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Kabinetu nebola vyslovená dôvera parlamentu. Chýbali hlasy celej strany SaS, niekoľkých matovičovcov a poslancov OKS. Zvyšok koalície sa následne dohodol so Smerom-SD na predčasných voľbách, ktoré sa uskutočnia v marci, a dočasný euroval v pléne prešiel aj s podporou sociálnych demokratov.
      Trvalý euroval, o ktorom by sa malo rozhodovať tento rok, nemá podporu napríklad SaS, ktorá preferuje vytvorenie stredopravej vlády. Mikuláš Dzurinda pripustil, že pri schvaľovaní trvalého eurovalu by prípadná stredopravá vláda nemusela padnúť ako pri dočasnom, pretože by sa mohol použiť tzv. holandský model. Euroval by tak mohol prejsť s podporou opozície, hoci napríklad koaličná SaS by mohla byť proti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona