Fico ocenil Čižnára za preverovanie postupu prokuratúry v Nitre

NETKY.SK • 31 Január 2014, 17:39 • 2 min
Fico ocenil Čižnára za preverovanie postupu prokuratúry v Nitre

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico ocenil postoj generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý preveruje postup okresnej prokuratúry v Nitre v prípade bitky pred nitrianskym barom. Podľa neho treba počkať na ďalšie rozhodnutia, ktoré v tejto veci prídu.

slovakia

left justify in out

"Generálna prokuratúra je orgán, ktorý je zvrchu riadený priamo generálnym prokurátorom. Žiadny orgán v tomto štáte, ani Národná rada, ani vláda, ani prezident nemôže vstupovať generálnej prokuratúre do jej práce," vyhlásil Fico.

Čižnár má na stole spis k prípadu od štvrtka (30. 1.). "Na Generálnu prokuratúru (GP) SR bol doručený spisový materiál a po jeho preskúmaní sa vyhodnotí postup dozorujúceho prokurátora od začiatku trestného stíhania. Rozhodnutím prokurátora Okresnej prokuratúry v Nitre boli obvinení prepustení. GP SR preto bude tiež vyhodnocovať dôvodnosť prepustenia obvinených," informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

V súvislosti s medializovanými útokmi na bar Mariatchi v Nitre polícia už obvinila siedmich mužov. Potvrdila to v stredu nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ako uviedla, piati z nich, 24-ročný Dušan V., 21-ročný Peter S., 26-ročný Boris H., 33-ročný Martin B. a 24-ročný Michal P. boli v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Toto obvinenie súvisí s udalosťami z 5. októbra 2013, keď po hádke útočila skupina mladých mužov na obsluhu baru Mariatchi.


"Traja ľudia utrpeli zranenia, ktoré si podľa lekárskej správy nevyžadujú pri správnom liečebnom postupe dobu liečenia viac ako 42 dní. Trojica mužov útočila na ten istý bar aj 1. januára 2014. Jeho majiteľ sa usiloval výtržníkov, ktorí rozbíjali okná, zachytiť fotoaparátom. Tí ho napadli a spôsobili mu zlomeninu nohy. Na základe prijatého trestného oznámenia poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Ani v jednom z prípadov neboli preukázané znaky extrémizmu," uviedla Bruchterová. Nitriansky vyšetrovateľ už prevzal aj vyšetrovací spis týkajúci sa druhého prípadu. Na základe zistených informácií vzniesol obvinenie voči 23-ročnému Jánovi Ď. a 26-ročnému Petrovi S. pre zločiny ublíženia na zdraví a výtržníctva, informovala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona