Fico očakáva, že Čižnár urobí na GP poriadok

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 08:40 • 2 min
Fico očakáva, že Čižnár urobí na GP poriadok

BRATISLAVA - Jaromír Čižnár si bude musieť urobiť poriadok na Generálnej prokuratúre (GP). Premiér Robert Fico to povedal v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Pravda. Fico zároveň pre noviny uviedol, že Čižnár sa musí sám rozhodnúť, aké vedenie na Generálnej prokuratúre chce.

slovakia

left justify in out

Súčasného generálneho prokurátora hodnotí Fico ako pracovitého profesionála. Zároveň si myslí, že Čižnár by "nikdy neriskoval svoje postavenie a profesionálnu kariéru, aby vďaka nejakým známostiam bol niekde mäkší alebo tvrdší". Fico tak odpovedal denníku Pravda na otázku, či bude mať Čižnár, ako bývalý premiérov spolužiak, voči Ficovi dostatočný odstup a odvážil by sa v prípade opodstatnenosti proti nemu zasiahnuť. "Ak bude dôvod, nech má odvahu a rešpekt," uviedol Fico.

Zároveň sa ohradil voči vytváraniu obrazu, že by generálny prokurátor či minister vnútra mal zasahovať na Úrade vlády. "Prečo kŕmime verejnosť obrazom, že na vrcholných miestach štátu sedia zločinci?" opýtal sa Fico a zdôraznil, že na zásah na Úrade vlády nie je žiadny dôvod. 

Fico zároveň poprel, že by bol Čižnár poplatný faktu, že bol zvolený len vládnucou stranou. "Aký je rozdiel v tom, že väčšina poslancov v parlamente je tvorená jednou stranou alebo štyrmi či šiestimi stranami?" vyslovil otázku Fico. Podstatné podľa neho je, že generálny prokurátor bol zvolený demokratickou väčšinou, ktorú nikto z politikov či právnikov nemôže spochybniť. 

Fico zároveň uviedol, že v prípade Čižnára nešlo o politickú nomináciu, ako to bolo v prípade Jozefa Čentéša. Zdôraznil, že voľba Čižnára, ako kandidáta na GP, vychádzala z názoru prokurátorov. "Mal by možnosť získať takýto kredit Čentéš? Nikdy!" skonštatoval v rozhovore pre denník Pravda predseda vlády SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies