Fico obvinil vládu z nevzdelanosti a neprofesionality, a novinárov nazval užitočnými idiotmi

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 14:35 • 2 min
Fico obvinil vládu z nevzdelanosti a neprofesionality, a novinárov nazval užitočnými idiotmi

SLOVENSKO - Robert Fico na tlačovej besede prezradil, ako by chcel pomôcť ženám v nerovnosti s mužmi. Opísal svoj pohľad na vládu, a novinárom adresoval nie príliš pekné slová.

slovakia

left justify in out

Robert Fico na tlačovej besede, týkajúcej sa kauzy „Únos Vietnamca“ nezabudol zablahoželať ženám k ich Medzinárodnému dňu. Podotkol, že v roku 2006 pripravili novelizáciu zákonníka práce, na základe ktorej musia mať ženy rovnakú plácu ako muži. Platná je od roku 2007.

 

img

 

Kvituje návrh Európskej komisie, ktorá z vlastnej iniciatívy predložila smernicu o transparentnosti odmeňovania. Pre pandémiu, ktorá prehlbuje možnosti znevýhodnenia žien, je táto smernica o niečo aktuálnejšia. Po je schválení, bude trvať ďalšie dva roky kým sa zrealizuje.  

 

Smer-SD chce uzákoniť, aby žena mohla porovnať svoj plat s inými. Je podľa nich potrebné pristúpiť k sankciám, ak dôjde k nerovnosti. Ak by bol rozdiel väčší ako 5 %, zamestnávateľ to bude musieť racionálne vysvetliť. Chcú zaviesť možnosť vymožiteľnosti v tejto oblasti. „S touto iniciatívou prídeme na najbližšiu schôdzu rady,“ povedal Fico.

 

Čo si Fico myslí o vláde?

 

„Táto vládna koalícia je odsúdená na chaos," povedal Fico na adresu vlády. Očakával, že ponuka z vládnej koalície, že sa opäť 10.3. stretnú aby debatovali, bude prestávkou v politickej hádke. 

 

Podľa Fica "vláde" vybuchla očkovacia stratégia, nakúpili zlé testy, celoplošné testovanie bolo príliš drahé. Podľa neho stálo približne toľko, ako postavenie celej nemocnice. "Mohli sme tu mať finančné prostriedky na postavenie piatich nemocníc," skonštatoval.

 

Vládu obvinil z toho, že si urobili prestávku v práci, z nevzdelanosti a neprofesionality. "Dali si prestávku aj v práci," povedal. V krátkej dobe chce navštíviť Zuzanu Čaputovú s petičnými hárkami, a požiadať ju o predčasné parlamentné voľby.

 

Kauza Únos Vietnamca

 

Podľa Fica je potrebné robiť politické bodky. Spomenul, že novinári písali o tom, že úrad vlády, je zodpovedný za vraždu, no keď došlo k vyvráteniu tohto tvrdenia, média mlčali. „Nebol nikto, kto by povedal, prepáčte v Smere, bola to chyba," skonštatoval Fico.

 

Súvisiaci článok: Vyšetrovanie nepotvrdilo participáciu Slovenska na únose Vietnamca

 

img

 

Novinárov prirovnal k „užitočným idiotom", ktorí chceli uškodiť SMERU. Prokuratúra potvrdila, že sa nepreukázala žiadna účasť Slovenska na tomto trestnom čine. Podľa neho očakávali ospravedlnenie, ku ktorému nedošlo.

 

Podobný článok: Draxler sa obul do novinárov, a obvinil ich zo zlej morálky

 

Podľa jeho kalkulácií vyšlo 25 500 negatívnych tituliek na tému únos Vietnamca a vládnej koalície. Skritizoval, že aj keď šiel Kaliňák na detektor lži, nikto sa o to nezaujímal v tom dobrom zmysle slova. Naopak, tituliek o tom, že SMER nemá s únosom nič spoločné, bolo vraj len 36.

 

„My tú bodku musíme urobiť," povedal. Protivládne protesty boli podľa neho založené na klamstvách. Pár slov adresoval i Monike Tódovej. Chce, aby sa ospravedlnila Kaliňákovi.

 

Súvisiace články:

Polícia začala trestné stíhanie pre sledovanie novinárky Tódovej

Novinárku Tódovú opäť sledujú!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies