Fico očakáva veľký súboj o Zákonník práce

NETKY.SK • 28 December 2010, 12:50 • 2 min
Fico očakáva veľký súboj o Zákonník práce

Fico očakáva veľký súboj o Zákonník práce

slovakia

left justify in out

Predseda Smeru-SD Robert Fico očakáva v budúcom roku "veľký súboj" o Zákonník práce. Ako uviedol v rozhovore pre TASR, najsilnejšia opozičná strana bude "plne podporovať iniciatívy odborov".  
Fico je totiž presvedčený, že nie je dôvod meniť súčasné znenie Zákonníka práce. "To, čo chce robiť pravicová vláda, je absolútne pošliapavanie zamestnaneckých práv," tvrdí líder Smeru-SD, ktorý s navrhovanými zmenami nebude nikdy súhlasiť. "Pre nás je Zákonník práce tabu tak, ako sú možno pre druhé politické strany iné témy," poznamenal.
V budúcom roku sa ich politika bude sústreďovať aj na ďalšie kroky, ktoré avizuje vládna koalícia. Podľa jeho slov je Smer-SD pripravený veľmi tvrdo reagovať na zdražovanie. "To sú nezmyselné rozhodnutia, ktoré prijíma táto vláda, namiesto toho, aby dali novú daň bankám, tak zobrali ľuďom peniaze cez DPH," zdôraznil. Ficova strana sa chystá byť v ďalšom roku veľmi tvrdou opozíciou a mieni urobiť všetko pre to, aby súčasná vláda skončila čo najrýchlejšie. "Slovensko si zaslúži inú vládu, nie tento zlepenec," vyhlásil šéf Smeru-SD.
Podľa jeho vyjadrenia nestabilné politické prostredie je príčinou ich zatiaľ nejasného stanoviska k prezidentským voľbám v roku 2014. "Keby sme boli v stabilnom politickom prostredí a vieme, že naozaj budú parlamentné voľby v roku 2014, tak by som možno dnes mal odvahu niečo povedať o postoji Smeru-SD k prezidentským voľbám," konštatoval.
Fico je presvedčený, že potenciál prežitia súčasnej vlády je neuveriteľne krátky, preto musia byť veľmi opatrní a pripravení na rôzne situácie, ku ktorým môže dôjsť. "Možno zase zistia, že si niečo povyvádzali, príde kríza a vláda sa rozpadne," načrtol možný scenár vývoja opozičný líder.  
Smer-SD sa preto nemôže momentálne sústreďovať na rok 2014, keďže netuší, čo im koalícia "vyvedie" v najbližších dňoch. "My musíme dávať pozor na každý ďalší deň, ktorý prichádza," povedal. Stratégiu k prezidentským voľbám oznámia začiatkom roku 2012 s tým, že Smer-SD určite bude mať svojho vlastného kandidáta. "Ako silná strana určite postavíme svojho človeka," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies