Fico o stretnutí vedenia Smeru: Neriešili sme nič mimoriadne

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 16:31 • 2 min
Fico o stretnutí vedenia Smeru: Neriešili sme nič mimoriadne

BRATISLAVA – Užšie vedenie strany Smer-SD sa dnes stretlo v centrále strany na Súmračnej ulici v Bratislave. Predseda Smeru a premiér Robert Fico i podpredsedovia strany hovoria, že riešili bežné pracovné veci a o možnej rekonštrukcii vlády sa nerozprávali.

slovakia

left justify in out

„Každý utorok sedíme už 15 rokov, je to štandardné pracovné stretnutie užšieho vedenia, kde preberáme pracovný program na týždeň. Nič mimoriadne sme nepreberali, absolútne,“ povedal premiér. Zároveň poprel, že by sa rozprávali o možnej rekonštrukcii vlády. „Keď som povedal, že nič mimoriadne, tak asi to nebolo o rekonštrukcii vlády,“ dodal. Fico priamo neodpovedal na otázku, či je spokojný s prácou všetkých svojich ministrov. „Nechajte to na mňa,“ povedal novinárom.

 

„My sa priateľsky rozprávame o všetkých celospoločenských témach ako vždy,“ povedal po stretnutí minister obrany Martin Glváč. „Nie, určite nie,“ odpovedal Glváč na otázku, či rozoberali možné zmeny vo vláde v druhej polovici vládneho obdobia. Podobne reagoval aj podpredseda Smeru a minister školstva Dušan Čaplovič. „Vôbec, absolútne,“ odpovedal Čaplovič na rovnakú otázku. Podpredseda Smeru a minister vnútra Robert Kaliňák po rokovaní povedal, že nepreberali nič, čo by bolo na zverejnenie. „Dnes nebola žiadna z týchto zásadných tém. Sedenie dnes bolo vyslovene pracovné k bežným operatívnym veciam,“ dodal. Nevedel povedať, kedy zasadne mimoriadny snem strany k jej prioritám pre druhú polovicu volebného obdobia. 

 

Podpredseda Smeru Vladimír Maňka po dnešnom stretnutí vedenia Smeru povedal, že zmenám vo vláde či v strane sa nevenovali. „Samozrejme, hovoríme o opatreniach, ktoré sa prijmú, ale z hľadiska rekonštrukcie vlády asi máte všetky informácie,“ povedal s tým, že v súvislosti s voľbami prezidenta nemala ani prečo byť rekonštrukcia vlády. „Ostatné veci, to je vec pána premiéra, ak sa niekedy rozhodne v priebehu ďalších týždňov a mesiacov, to je jeho agenda a jeho rozhodnutie,“ dodal. 

 

Na stretnutí dnes z podpredsedov strany chýbal Peter Kažimír. Okrem predsedu a podpredsedov Smeru sa na ňom zúčastnil aj generálny manažér Ján Richter, šéf poradcov premiéra Vladimír Faič, predsedníčka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková, neskôr prišiel i slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič. Na otázku, prečo sa aj on zúčastnil na pracovnom straníckom stretnutí, odpovedal Robert Kaliňák, že „už sa mu začína kampaň“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona