Fico o príchode prívalovej vlny na Dunaji: Bude to o chlp

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 17:08 • 2 min
Fico o príchode prívalovej vlny na Dunaji: Bude to o chlp

BRATISLAVA - Bude to o chlp, vyhlásil dnes slovenský premiér Robert Fico po zasadnutí Technického štábu Ústrednej povodňovej komisie.

slovakia

left justify in out

Dodal, že Devín zasiahne prívalová voda vo štvrtok v popoludňajších hodinách a v centre Bratislavy ju možno očakávať o trochu neskôr. Prívalová vlna prekonáva vodu z roku 2002, povedal Fico s tým, že keby sa nepostavili v povodí Dunaja špeciálne bariéry za 33 mil. eur, Staré Mesto a Devín dnes plávajú.

V Devíne sme pripravení na storočnú vodu, v Bratislave je centrum pripravené na tisícročnú vodu, povedal premiér. Zároveň dodal, že členovia štábu veria, že neprídu žiadne iné okolnosti, ktoré by Slovákov prekvapili. Vodné dielo Gabčíkovo nahlásilo, že dnes vo vode objavili prvé telo. Minister vnútra Robert Kaliňák to nepotvrdil a povedal, že nápor vody a zanesenie mreží je také obrovské, že sa zatiaľ nepodarilo spustiť niekoho k "podozrivému objektu". Zatiaľ totiž nie je podozrenie také veľké, aby sme s istotou mohli tvrdiť, že ide o ľudské telo. Nie je ani isté, z ktorého štátneho úseku Dunaja pochádza. 

Hladiny riek Morava a Dunaj neustále stúpajú a na Dunaji vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity v ďalších dvoch vodomerných staniciach - v Medveďove a v Štúrove. K doterajším štyrom vodomerným staniciam - dvom na Dunaji a dvom na Morave, sa zvyšujúcou vodou pridali okolo 15:00. Podľa informácií hydrologického spravodajstva Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) o 15:30 bol 3. stupeň povodňovej aktivity na šiestich vodomerných staniciach - vo Vysokej pri Morave, v Devínskej Novej Vsi, Devíne, Bratislave, Medveďove a Štúrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies