Fico: Nikto ma neovláda, chceme vyčistiť všetko, čo sa dá

NETKY.SK • 13 December 2014, 14:01 • 2 min
Fico: Nikto ma neovláda, chceme vyčistiť všetko, čo sa dá

BRATISLAVA - Nikto mi nestojí za to, aby poškodzoval moje meno alebo meno strany Smer-SD. Takto reagoval premiér Robert Fico (Smer-SD) v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy na otázky ohľadom káuz a problémov napríklad v zdravotníctve.

slovakia

left justify in out

Fico tvrdí, že chce riešiť všetky problémy, ktoré sa vynoria. Odmieta, že by bol niekým ovládaný a že by v Smere-SD bola nejaká vojna.
      

"Táto vláda je suverénna a na jej čele stojí premiér, ktorý sa volá Robert Fico a ktorého nikto neovláda," vyhlásil s tým, že všetko, čo sa nájde, sa bude riešiť. "Chceme vyčistiť všetko, čo sa dá. Nikto mi nestojí za to, aby mi poškodzoval meno alebo meno strany Smer-SD," zdôraznil.
      

Vláda podľa premiéra začína riešeniu vecí napomáhať. Pripomenul, že spolu s niektorými opozičnými politikmi sa pracuje na ďalšom rozpracovaní otázky schránkových firiem. Malo by sa týkať konečných užívateľov výhod v týchto spoločnostiach. Neopomenul ani štátne elektronické trhovisko, ktoré podľa neho pomáha v boji s korupciou.
      

Zároveň poukázal, že sa chystajú zmeny systému menovania správnych rád neziskových organizácií ako sú napríklad nemocnice. Fico si nemyslí, že treba meniť tento systém aj v iných rezortoch. Podľa premiéra všetky významné pozície sa obsadzujú cez výberové konania.
      

Podľa Fica netreba vytvárať atmosféru, že je všetko na Slovensku čisté. Rozdiel medzi jeho vládou a tými pravicovými je podľa neho v tom, že tento kabinet v prípade káuz koná. "Keď bolo u pána Uhliarika toľko predražených nákupov, odstúpil niekedy minister?" pýtal sa premiér.
      

V súvislosti s opozíciou uviedol, že neponúka alternatívu voči Smeru-SD. "To, čo tu ponúka, je alternatíva nenávisti," vyhlásil. Premiéra mrzia kauzy, ktoré sa objavili, pretože sa tým prekrývajú dobré hospodárske výsledky krajiny. Tvrdí, že on so svojou vládou sú dobrí hospodári, ktorí konajú, keď treba.
      

Premiér sa dotkol aj kauzy nevymenovania kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša. Ústavný súd povedal, že Ivan Gaparovič ako vtedajší prezident poškodil Čentéšove práva, keď ho nevymenoval. Slovensko má teraz za šéfa prokurátorov Jaromíra Čižnára, ktorého zvolili poslanci Smeru-SD. Pre Fica sa kauza Čentéša rozhodnutím ústavného súdu skončila. Podľa neho Smer-SD konal správne, keď zvolil Čižnára. "Na generálnej prokuratúre bol chaos, tak sme pristúpili k voľbe nového generálneho prokurátora. A pán Čižnár dnes požíva veľkú dôveru na generálnej prokuratúre," uzavrel premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies