Fico: Nikdy som z pozície premiéra nezasahoval do činnosti NR SR

NETKY.SK • 19 September 2013, 14:48 • 2 min
Fico: Nikdy som z pozície premiéra nezasahoval do činnosti NR SR

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) rešpektuje princípy deľby moci a nikdy nezasahoval z pozície predsedu vlády do činnosti NR SR. Deklaroval to na dnešnej parlamentnej Hodine otázok.

slovakia

left justify in out

Premiér odpovedal na dotaz Richarda Vašečku (OĽaNO), ktorého zaujímalo, či bude Fico odteraz ako predseda strany a vlády v NR SR vykonávať aj funkciu predsedu parlamentu alebo rovno parlament zruší, aby ho neobťažoval. Vašečka narážal na začiatok mimoriadnej schôdze venovanej pokusu o odvolanie premiéra, keď Fico po svojom prejave požiadal členov vlády aj poslancov za Smer-SD, aby opustili rokovaciu sálu.

"Vláda a jej členovia tu nie sú na to, aby sa nechali urážať od poslancov," vysvetlil dôvody tohto kroku premiér. Preto je presvedčený, že rozhodnutie odísť bolo správne, keďže opoziční poslanci "nemali argumenty, len urážky". Vašečkovi zároveň odkázal, že je nepredstaviteľné spájať tieto funkcie premiéra a predsedu parlamentu. "Vaša otázka je alogická. Vláda spravuje krajinu s najlepšími úmyslami a vy preto nemáte iné témy. Opozícii nebudeme pomáhať pri zviditeľňovaní sa. Ak vám stačí moja papierová atrapa, ja som spokojný," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies