Fico: Nigel Farage sa zľakol zodpovednosti

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 19:29 • 2 min
Fico: Nigel Farage sa zľakol zodpovednosti

ŠTRASBURG – Šéf britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage sa zľakol zodpovednosti. Uviedol to dnes slovenský premiér Robert Fico po príchode na pracovnú cestu do Štrasburgu, kde bude v stredu (6.7.) v pléne Európskeho parlamentu (EP) prezentovať priority slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Na to sa nič iné nedá povedať, pretože to je smiešne. Vyvolať takýto chaos v Európe, potom povie, že dosiahol som všetko a ide preč. To je taký zvláštny britský humor, ale musíme to rešpektovať," povedal Fico.

 

Farage v pondelok (4.7.) oznámil, že odstupuje z funkcie predsedu strany, pretože svoj politický cieľ - zabezpečiť hlasovanie o odchode Británie z Európskej únie - už dosiahol. Chce si však ponechať kreslo poslanca EP, aby mal prehľad o rokovaniach o vystúpení Británie z EÚ po referende z 23. júna, v ktorom sa voliči rozhodli pre brexit.

 

Fica dnes čakajú stretnutia s predsedami a vybranými členmi frakcií EP. Stretnutia považuje premiér za prípravu na stredajšie prezentovanie priorít v pléne EP.

 

"Je dobré, ak si možno do väčších detailov preberieme niektoré veci, pretože slovenské predsedníctvo chce ponúknuť mimoriadnu iniciatívu, a to summit, ktorý bude 16. septembra. Myslím si, že to bude hlavná téma našich rozhovorov. Je dobré, že máme šancu prezentovať svoje názory a priority aj tu v Európskom parlamente," konštatoval premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona