Fico: Nezamestnanosť na Slovensku môže v lete klesnúť pod 10 %

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:57 • 2 min
Fico: Nezamestnanosť na Slovensku môže v lete klesnúť pod 10 %

BRATISLAVA – Slovensko môže tento rok dosiahnuť nezamestnanosť pod úrovňou 10 %.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na oznámenie miery evidovanej nezamestnanosti za december 2015, ktorá klesla na 10,63 %.

 

"Ak toto tempo bude pokračovať, my už v priebehu leta môžeme atakovať magickú 10-% hranicu. Toto je náš výsledok. Máme najviac voľných pracovných miest v histórii, hovoria súkromné pracovné portály. Dnes sme klesli o ďalšie desatiny na 10,63 %. Ten trend je veľmi dobrý," zdôraznil Fico.

 

Premiér poukázal na to, že za vlády Ivety Radičovej (vtedy SDKÚ-DS) od júla 2010 do apríla 2012 sa zvýšil počet nezamestnaných o 22.300. Jeho vláde sa pritom podarilo od roku 2012 znížiť nezamestnanosť z celkovej miery 14,73 % na evidovanú nezamestnanosť na úrovni 10,63 %.

 

Ako ďalej upozornil, cieľom kabinetu bolo sústrediť sa na mladých ľudí do 29 rokov a dlhodobo nezamestnaných, medzi ktorými je aj veľa Rómov bez skončenej základnej školy. Zámer dosiahnuť v nezamestnanosti priemer eurozóny podľa neho vláda naplnila.

 

"Urobili sme kus dobrej roboty. Tým, že ministerstvo práce realizuje mimoriadne aktívne projekty predovšetkým vo vzťahu k mladým ľuďom a dlhodobo nezamestnaným, výrazne napomáha, súčasne s dobrým hospodárskym rastom a veľkými investíciami k tomu, že sa nám takto dobre vyvíja miera nezamestnanosti," uzavrel Fico.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies