Fico nevylúčil rozšírenie zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov

NETKY.SK • 8 December 2016, 15:57 • 2 min
Fico nevylúčil rozšírenie zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov

BRATISLAVA - Zákon o podpore najmenej rozvinutých okresov sa zrejme bude rozširovať aj na ďalšie okresy. Takúto možnosť dnes nevylúčil premiér Robert Fico (Smer-SD) v Národnej rade (NR) SR v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok.

slovakia

left justify in out

"Pretože tento mechanizmus sa ukázal ako mimoriadne efektívny," odôvodnil Fico. Zákon sa momentálne vzťahuje na 12 okresov a vytvára podľa neho viaceré zvýhodnenia. Napríklad pri akomkoľvek záujme zahraničných investorov im vláda podľa Fica okamžite ponúka tieto regióny, kde majú zo zákona investori ešte viac výhod, ako je v iných oblastiach Slovenska. "Aj preto som rád, že sa začínajú objavovať veľké investície aj mimo západného Slovenska," zhodnotil Fico.

 

Konštatoval, že v súčasnosti, kto chce na Slovensku pracovať, prácu si nájde. Zároveň ale uznal, že základným problémom je výška odmeny za prácu, ktorá môže v niektorých prípadoch demotivovať ľudí od toho, aby si hľadali stále zamestnanie. "Teraz stojíme pred témou, ako podporovať ďalší rast miezd," avizoval šéf vládneho kabinetu.

 

Fico tiež pripomenul, že regionálny rozvoj sa od januára presunie z ministerstva dopravy na Úrad vlády SR. Tento osobitný útvar bude na úrade vlády podľa jeho slov na jednej strane riešiť plnú implementáciu akčných plánov na päť rokov v 12 okresoch. "Súčasne bude pracovať aj na regionálnom rozvoji ako takom," dodal Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies