Fico: Nevnímam situáciu na Ukrajine čiernobielo

NETKY.SK • 27 Február 2016, 16:41 • 2 min
Fico: Nevnímam situáciu na Ukrajine čiernobielo

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) nevníma situáciu na Ukrajine čiernobielo.

slovakia

left justify in out

"Západ prevzal za ňu plnú ekonomickú a politickú zodpovednosť, to ale neznamená, že budeme prehliadať chyby, ktoré robí," konštatoval v rozhovore pre TASR.

 

Zároveň sa vyslovil za spravodlivú inventúru minských dohôd. "A uvidíme, kto čo urobil," dodal s tým, že sa možno na základe toho zistí, že Kyjev aj Moskva majú veľké resty v ich napĺňaní.

 

"Bez Ruskej federácie sa ale dnes nedajú riešiť mnohé svetové problémy, preto som za spoluprácu a za zrušenie sankcií," podčiarkol s tým, že sankcie sú nezmyselné, lebo poškodzujú Európsku úniu i Rusko. "A niekto tretí sa z toho môže tešiť. Je to nezmyselný súboj, ktorý čím skôr skončí, tým lepšie," poznamenal.

 

Slovensko podľa neho nechcelo narúšať európsku jednotu, preto sa k sankciám pridalo, avšak ešte predtým si ošetrilo svoje ekonomické záležitosti. Zo sankčného zoznamu sme vyradili niektoré položky, ktoré sa dotýkali slovenských firiem. "Boli dva alebo tri individuálne prípady firiem, ktoré stratili trhy kvôli sankciám, ale tie dopady neboli citeľné. Slovenská ekonomika ich vedela zvládnuť," priblížil premiér.

 

Európska únia vlani v decembri predĺžila svoje hospodárske sankcie voči Rusku do konca júla tohto roka pre nedostatočný pokrok v mierovom procese na Ukrajine. Týkajú sa napríklad energetiky, bankovníctva či obranného priemyslu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies