Fico nevidí nič zlé na tom, že ide na oslavy konca vojny do Moskvy

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 13:50 • 2 min
Fico nevidí nič zlé na tom, že ide na oslavy konca vojny do Moskvy

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) nevidí podľa svojich slov nič zlé na tom, že sa 9. mája zúčastní v Moskve na kladení vencov a recepcii pri príležitosti osláv 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

"Cítil by som sa veľmi zahanbene, že som ustúpil a že som podľahol tlaku len preto, lebo sa z histórie znovu vytĺka nejaká nešťastná politika," povedal v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

 

Šéf kabinetu považuje Moskvu za vhodné miesto na oslavy konca druhej svetovej vojny. "Nikdy som nespochybňoval podiel, ktorý na víťazstve nad fašizmom mali západné mocnosti, najmä potom, keď otvorili v roku 1944 druhý front. Ale nikto nemôže spochybniť skutočnosť a myslím si, že je zbytočné sa o to pokúšať, že najväčší podiel na páde fašizmu a na víťazstve v druhej svetovej vojne mala vtedajšia Červená armáda, o tom naozaj netreba pochybovať," uviedol.

 

Označil preto za zvláštne, že sa z témy osláv konca druhej svetovej vojny stala politická téma. "Predsa nemiešajme historické fakty s tým, čo sa deje v dnešných dňoch," skonštatoval a dodal, že nepovažuje za správne, ak sa z osláv robí veľká politika.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies