Fico: Nepotrebujem tu ucelené getá s iným náboženstvom a kultúrou

NETKY.SK • 14 Február 2016, 12:57 • 2 min
Fico: Nepotrebujem tu ucelené getá s iným náboženstvom a kultúrou

BRATISLAVA - Slovensko si nikdy na základe diktátu nenavozí na svoje územie žiadnych migrantov. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Nepotrebujem tu ucelené getá s iným náboženstvom a kultúrou. Títo ľudia sa nevedia normálne integrovať a budú potom robiť problémy ako v Nemecku, Bruseli," povedal Fico.

 

Reagoval na demarš od Nemecka v súvislosti s plánovanými rokovaniami s Macedónskom a Bulharskom ohľadom ochrany hraníc. Za demaršom vidí Fico nervozitu Nemecka. "Prekáža im, ako kebyže nechceme poslúchať," vyhlásil. Zdôraznil, že Slovensko nerozbilo krajiny, odkiaľ utečenci prichádzajú, ani utečencov nepozvalo. Zopakoval, že odmietame kvóty na utečencov.

 

Slovensko je podľa neho presvedčené, že Grécko absolútne zlyhalo pri ochrane schengenských hraníc. "Nám sa do priestoru denne valia tisíce ľudí bez kontroly a ohrozujú nás. Toto je najväčšie riziko, ktoré môže zastaviť hospodársky rast v celej EÚ. Ak sa začnú zatvárať hranice, budú hraničné kontroly, obmedzí sa sloboda pohybu osôb a tovarov a bude to mať obrovský vplyv na hospodárky rast. Preto nám tak záleží na tom, aby sme zastavili príval migrantov," doplnil Fico.

 

Štrajk vysokoškolských učiteľov je podľa Fica len o politike

Štrajk učiteľov, do ktorého v pondelok (15.2.) vstúpi časť vysokoškolských pedagógov, je len o politike. Myslí si to predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

 

"Toto je už iba o politike, preukázali sme prepojenie organizátorov protestov na opozičné strany," povedal v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike Fico, ktorý neakceptuje kritiku od opozície. "Keď sedeli vo vláde, zvyšovali platy učiteľov o nulu. My sme im dali 22 percent," vyhlásil.

 

V súvislosti so štrajkom vysokoškolských učiteľov uviedol, že aktivita prichádza, hoci je vláda v dialógu. "Napriek tomu niekto z čisto politických dôvodov organizuje takéto podujatia," poznamenal premiér.

 

Zdôraznil, že zvyšovanie platov musí byť po kolektívnych rokovaniach. Dodal, že učitelia nie sú jediní na svete, poukázal na ďalších zamestnancov štátnej správy.

 

Zároveň uviedol, že učiteľov aj sestry pozval na rokovania o tom, ako má vyzerať programové vyhlásenie vlády. "A myslíte, že niekto rokuje?" pýta sa premiér, podľa ktorého majú tieto protesty len politický charakter.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies