Fico: Neobávam sa, že by ľudia neprišli voliť

NETKY.SK • 1 November 2014, 09:02 • 2 min
Fico: Neobávam sa, že by ľudia neprišli voliť

BRATISLAVA – Ani fakt, že v prípade komunálnych volieb pôjde už o štvrté volebné hlasovanie na Slovensku v priebehu 12 mesiacov, by nemal spôsobiť nízku volebnú účasť.

slovakia

left justify in out

Myslí si to premiér SR Robert Fico, ktorý pre TASR uviedol, že presne o dva týždne očakáva v komunálnych voľbách účasť porovnateľnú s predchádzajúcimi obdobiami. V niektorých mestách by dokonca podľa premiéra mala byť účasť vyššia ako v minulosti.
      

"Príde tam totiž k zaujímavým súbojom, či už v rámci súperenia ľavice a pravice, alebo súboja medzi osobnosťami," uviedol premiér. Slováci v každom prípade podľa jeho názoru komunálne voľby neodignorujú. "Tohto sa neobávam, myslím si, že ľudia na Slovensku vedia, čo je to samospráva, akí sú dôležití primátori, starostovia i poslanci, a preto aj komunálnym voľbám venujú veľkú pozornosť," skonštatoval. V tejto súvislosti pripomenul, že rozhodovanie samosprávy dokáže ovplyvniť každodenný život človeka. "Ľudia by si preto mali zvoliť svojho primátora či starostu, toho, komu veria," uzavrel premiér.

      

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona