Fico: Navštívi Českú republiku, potvrdí nadštandardné vzťahy

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 15:07 • 2 min
Fico: Navštívi Českú republiku, potvrdí nadštandardné vzťahy

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico navštívi 14. apríla Prahu. Ako sa uvádza v materiáli zverejnenom na právnom a informačnom portáli slov-lex.sk, cieľom návštevy je potvrdiť nadštandardný charakter slovensko-českých vzťahov.

slovakia

left justify in out

Fico bude počas návštevy ČR rokovať s predsedom vlády ČR Bohuslavom Sobotkom, delegácie čaká aj plenárne rokovanie a na programe je aj zdvorilostné prijatie u prezidenta Miloša Zemana.

 

Ako sa ďalej v predkladacej správe dodáva, slovenská nová vláda má záujem o ďalšie posilňovanie nadštandardných vzťahov medzi Bratislavou a Prahou vo všetkých oblastiach spoločného záujmu, vrátane pokračovania v tradícii spoločných zasadnutí vlád SR a ČR a zorganizovaní už v poradí štvrtého zasadnutia na Slovensku.

 

Návšteva bude cielená na detailnejšie prediskutovanie rozvoja v oblasti hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektov, na spoluprácu v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj na aktuálne otázky európskych a medzinárodných vzťahov.

 

V rámci slovensko-českých bilaterálnych vzťahov je tradíciou, že prvá zahraničná návšteva nového premiéra či prezidenta SR smeruje do Českej republiky, noví českí politici zasa navštívia Slovensko.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies