Fico: Návrh na odvolávanie ministra Čisláka považujem za politikárčenie

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:59 • 2 min
Fico: Návrh na odvolávanie ministra Čisláka považujem za politikárčenie

BRATISLAVA – Za politikárčenie označil premiér Robert Fico (Smer-SD) opozičný návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi zdravotníctva Viliamovi Čislákovi (nominant Smeru-SD). Odôvodnil to krátkym pôsobením Čisláka vo funkcii. Parlament ho bude odvolávať v stredu 15. apríla.

slovakia

left justify in out

Ako poznamenal dnes Fico počas hodnotenia troch rokov činnosti svojho kabinetu, kolos zdravotníctva dal zabrať každej jednej vláde od roku 1990. Naďalej podľa neho platí, že po 25 rokoch pôsobenia slovenského zdravotníctva v trhovom prostredí prevláda veľká nespokojnosť ľudí s jeho službami.

 

Od Čisláka očakáva, že bude venovať téme zisku zdravotných poisťovní primeranú pozornosť. "Považujem za nemorálne, aby si súkromné zdravotné poisťovne vytvárali zisk z verejných zdrojov, zo zdravotných odvodov. Dohoda na ústavnom zákone, ktorý by mohol túto problematiku riešiť, je, obávam sa, v nedohľadne," prízvukoval.

 

Zopakoval, že minister je pod obrovským tlakom tak laickej, odbornej verejnosti, médií, ako aj pod jeho tlakom, pričom musí reagovať na problémy, ktoré sa pravidelne vynárajú zo slovenského zdravotníctva. Požiadal ho, aby nielen efektívnejšie pracoval s doterajšími dosiahnutými výsledkami, ale maximálne využil posledných 10 mesiacov do budúcoročných parlamentných volieb na kvalitný sociálny dialóg a na bezodkladné riešenie všetkých kontroverzných tém spojených so zdravotníctvom. "Nikto neočakáva zázraky, ale je zjavné, že zdravotníctvo vyžaduje tvrdú a disciplinovanú ruku ministra," zdôraznil premiér.

 

Súčasne požiadal verejnosť, aby sa nebála oznamovať akékoľvek prejavy nemorálneho a korupčného správania sa. Pripomenul, že bez spolupráce všetkých zložiek spoločnosti a bez dôsledného vyvodzovania trestnoprávnej zodpovednosti, ide len o klebety, neoverené a nedokázateľné informácie. "Chcem garantovať, že vo svojej personálnej a politickej pôsobnosti budem k akýmkoľvek prejavom netransparentnosti a korupcie absolútne nekompromisný," deklaroval Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies