Fico našiel s francúzskym prezidentom spoločnú tému: Dane!

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 13:25 • 2 min
Fico našiel s francúzskym prezidentom spoločnú tému: Dane!

BRATISLAVA - Boj s daňovými únikmi a daňovými rajmi je spoločným záujmom francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a predsedu vlády SR Roberta Fica. Informovali o tom vo štvrtok na tlačovom brífingu po spoločných rokovaniach v Elyzejskom paláci v Paríži.

slovakia

left justify in out

"Slovensko bude aktívne v týchto témach nielen na národnej úrovni, ale chce byť súčasťou všetkých rozumných medzinárodných, nadnárodných iniciatív v tomto duchu," vyhlásil Fico.

Fico našiel s francúzskym prezidentom spoločnú reč aj v oblasti úsporných opatrení. "Konsolidácia verejných financií musí byť ruka v ruke s opatreniami, ktoré budú garantovať udržateľný hospodársky rast a pokles nezamestnanosti," dodal Fico. Rovnaký názor majú aj v otázke použitia voľných zdrojov EÚ na tvorbu nových pracovných miest a boj s nezamestnanosťou. "Nemôžme dovoliť, aby sa z čisto formálnych dôvodov nevyčerpali zdroje v rozpočte EÚ na roky 2007 až 2013," dodal Fico. 

Prezident Hollande prijal aj pozvanie slovenského premiéra na návštevu SR. Podľa Ficových slov to bude znamenať novú dynamiku vo vzájomných vzťahoch oboch krajín. Hollande by mal na Slovensko zavítať na jeseň tohto roka. Fico ešte vystúpi na pôde Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), kde bude rokovať s generálnym tajomníkom Josém Ángelom Gurríom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies