Fico na summite lídrov EÚ: Sankcie voči Rusku považujem za nezmyselné a poškodzujúce Slovensko

NETKY.SK • 4 Február 2017, 06:30 • 2 min
Fico na summite lídrov EÚ: Sankcie voči Rusku považujem za nezmyselné a poškodzujúce Slovensko

BRATISLAVA – Európska únia (EÚ) by podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) mala zaujať jednoznačný postoj k sankciám voči Rusku.

slovakia

left justify in out

"Teraz bolo správne, v tomto okamihu, ešte pred rozhodnutím Spojených štátov amerických povedať, že ako sa k sankciám Ruskej federácii chceme postaviť," skonštatoval dnes šéf vlády na brífingu počas neformálneho summitu lídrov Európskej únie vo Vallette na Malte.

 

"Ja sa veľmi teším na moment, keby došlo k tomu, že Spojené štáty povedia, že sankcie sa rušia, tak potom čo urobíme," pýtal sa Fico. Avizoval, že pokiaľ by sa o ďalších sankciách voči Rusku štandardne hlasovalo, nikdy by ich už nepodporil. Doteraz sa o nich nehlasovalo, prijímali sa konsenzom lídrov. Fico sankcie naďalej považuje za nezmyselné a poškodzujúce Slovensko. Ako však zdôraznil, nejde proti jednote EÚ. "Ak väčšina krajín má takýto názor, ja to rešpektujem."

 

Poukazuje na to, že teraz všetci čakajú, čo urobia Spojené štáty. "A budeme vo veľmi nepríjemnej situácii, pretože Spojene štáty možno zrušia sankcie a potom čo EÚ urobí, aby nasledovala veľkého amerického brata, tak ich zruší tiež? Teraz podľa môjho názoru mala EÚ jednoznačne povedať svoj postoj na ruské sankcie. A povedať, je nám jedno, či Spojené štáty zrušia alebo nezrušia, náš postoj je takýto," zhrnul.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona