Fico: Na Slovensko okrem Jaguaru možno príde aj veľký investor z IT oblasti

NETKY.SK • 8 December 2015, 15:52 • 2 min
Fico: Na Slovensko okrem Jaguaru možno príde aj veľký investor z IT oblasti

BRATISLAVA - Slovensko bude mať pravdepodobne okrem avizovanej automobilky Jaguar Land Rover, ktorej možný príchod ohlásila vláda v lete, aj ďalšiu väčšiu investíciu.

slovakia

left justify in out

"Nie je to iba Jaguar Land Rover, máme pripravené veľké prekvapenie, pokiaľ ide o investície na Slovensku. Môžem povedať, že máme pripraveného jedného obrovského investora z IT oblasti, skoro 2500 až 3000 pracovných miest sa nám rodí teraz v Banskej Bystrici," oznámil dnes na diskusnom fóre Hospodárskych novín HN Club predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

 

Podrobnosti podľa neho budú oznámené pravdepodobne už teraz v decembri, respektíve v januári. "Nepatrím však medzi tých, ktorí dopredu hovoria, že niečo príde a potom to nakoniec nepríde," upozornil.

 

"Ak sa nám podarí Jaguar Land Rover dotiahnuť do konca, a teraz to hovorím s prílišnou opatrnosťou, hoci táto prílišná opatrnosť už nie je namieste, bude to potvrdenie až nie tak zlého podnikateľského prostredia, ako niekedy čítam v novinách. Keby to v tomto štáte bola taká katastrofa, pravdepodobne by taký významný investor neuvažoval o vstupe na slovenské územie," poznamenal premiér na adresu avizovanej automobilky, s ktorou by sa mala investičná zmluva podpísať do konca tohto roku.

 

"Potvrdzujem eminentný záujem vlády v čo najkratšom termíne dokončiť a čo najrýchlejšie podpísať dohodu s Land Roverom. Dodržím však slovo, pretože sme si s Britmi podali ruky a povedali sme si, že nebudeme záležitosti do ukončenia komunikovať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies