Fico: Na hranici s Ukrajinou hrozia konflikty

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 13:36 • 2 min
Fico: Na hranici s Ukrajinou hrozia konflikty

BRATISLAVA – Na hranici Slovenska s Ukrajinou hrozia podľa premiéra Roberta Fica v krátkom čase nepríjemnosti a konflikty.

slovakia

left justify in out

"Začíname mať veľké obavy z toho, že rôzne skupiny, ktoré organizujú na kriminálnej báze prechod ľudí cez hranicu, čím ďalej tým viac ukazujú, že sú pripravení ísť do ozbrojených konfliktov," povedal dnes predseda vlády na bezpečnostnej konferencii GLOBSEC, ktorá sa koná v Bratislave. Na Ukrajine sa totiž podľa neho v súčasnosti nachádza veľmi veľa ilegálnych migrantov, ktorí majú záujem na niektorom úseku prekročiť schengenskú hranicu. V niektorých častiach Ukrajiny dnes pritom podľa premiéra majú ľudia samopal asi tak ako my hodinky na ruke. "Veľmi pozorne monitorujeme to, čo sa deje na tejto hranici," dodal. Počet žiadostí o víza či politický azyl podľa Fica zvýšený nie je.

 

O situácii na Ukrajine, ale aj o energetickej bezpečnosti sa dnes Fico na GLOBSEC-u rozprával aj s premiérmi Česka, Maďarska a Poľska Bohuslavom Sobotkom, Viktorom Orbánom a Donaldom Tuskom. Na spoločnej tlačovej besede predsedov vlád Fico s potešením oznámil, že medzi krajinami V4 existuje súlad v otázke nevyhnutnosti pripraviť krízový mechanizmus pre prípad, že by k nám z východu prestal prúdiť zemný plyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies