Fico: Na divadle opozície o odvolávaní sa ja ani moji kolegovia nezúčastníme

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:55 • 2 min
Fico: Na divadle opozície o odvolávaní sa ja ani moji kolegovia nezúčastníme

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) sa neplánuje zúčastniť mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR venovanej návrhu na jeho odvolanie, ktorú chce zvolať opozícia. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR v reakcii na dnešné vyjadrenia opozičných strán SaS a OĽaNO-NOVA.

slovakia

left justify in out

"Už vopred avizujem, že sa na tomto divadle ja ani moji kolegovia nezúčastníme a budeme sa venovať práci pre ľudí," avizoval v stanovisku Fico.

 

"Je o mne všeobecne známe, že ako predseda vlády dlhodobo strážim stabilné ceny energií, čo som potvrdil aj razantnými krokmi, ktorými som napravil chyby regulačného úradu. Je naozaj amorálne, že návrh na moje odvolanie podávajú aj ľudia, ktorí sú zodpovední za zdražovanie cien energií za Radičovej vlády," dodal premiér.

 

 

 

Opoziční poslanci za hnutie OĽaNO-NOVA Igor Matovič, Richard Vašečka a za stranu SaS Jana Kiššová, Karol Galek dnes na tlačovej konferencii informovali, že opozícia začína zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR s návrhom na odvolanie premiéra pre zmätky okolo cien energií. Návrh na zvolanie schôdze chcú podať podľa Matoviča "v najbližších dňoch". Na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR je potrebných aspoň 30 podpisov poslancov. Po odovzdaní návrhu ju musí predseda parlamentu zvolať do siedmich dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies