Fico na čapicovom proteste nadiktoval prezidentke, čo má robiť

NETKY.SK • 17 Október 2021, 17:05 • 2 min
Fico na čapicovom proteste nadiktoval prezidentke, čo má robiť

RIMAVSKÁ SOBOTA - Bývalý premiér sa dnes spolu s ďalšími kolegami zo strany Smer-SD ukázal na protivládnom stretnutí, kde protestovali aj proti vakcinácii.

slovakia

left justify in out

Zhromaždenie sa konalo v zaplnenom amfiteátri v Rimavskej Sobote pri príležitosti Medzinárodného dňa chudoby. Predstavitelia strany Smer-SD hovorili o zdražovaní cien energií, deštrukcii sociálneho i právneho štátu a o potrebe predčasných volieb. "Vyzývame slovenskú vládu, aby predložila občanom Slovenska plán, ako ide bojovať proti zdražovaniu," povedal na pódiu predseda strany Robert Fico. Vláda má podľa neho veľa možností, ako zmierňovať dosahy tohto zdražovania. "Ak s tým nič neurobí, môže mať na Slovensku už začiatkom budúceho roku vážne sociálne problémy," upozornil.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Matovič: Pellegrini a Fico rozdávali a kradli!

 

Fico sa vo svojom prejave dotkol úlohy prezidentky SR Zuzany Čaputovej v aktuálnom politickom dianí. Podľa neho "prezidentka musí skončiť funkciu hovorkyne vládnej koalície". Vyzval ju, aby oponovala návrhy, ktoré prichádzajú do Prezidentského paláca z parlamentu. Vyzval ju tiež, aby nedala na Ústavný súd SR dve referendové otázky, ktoré jej chce poslať v najbližších dňoch a aby rovno spustila proces referenda.

 

img

 

Poslanec parlamentu za stranu Smer-SD Juraj Blanár prečítal memorandum, ktorým protestujúci vyzvali vládu SR, aby prestala so šikanovaním nezaočkovaných ľudí, očkovanie organizovala na základe dobrovoľnosti a aby sa venovala odstraňovaniu dôsledkov pandémie. Má tiež skončiť s politickými čistkami, zastaviť reformy v dôchodkoch, zdravotníctve, daniach a súdnictve. Vrátiť sa má aj k sociálnemu dialógu s odbormi, zamestnávateľmi, samosprávnymi krajmi, mestami a obcami.

 

img

 

Na proteste vystúpil aj podpredseda Smeru-SD a poslanec Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha, ktorý hovoril okrem iného aj o odmietaní očkovacieho fašizmu a očkovacieho apartheidu. Ďalší podpredsedovia strany Richard Takáč a Erik Kaliňák deklarovali, že Smer-SD je pripravený a vie priniesť riešenia. Spolu s ľuďmi skandovali rôzne heslá. Počas podujatia sa konal aj kultúrny program.

 

Možno vás zaujme: Hlas-SD má nového člena. Je ním známy herec!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies