Fico: Myšlienka 13. platu je mi sympatická

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 15:59 • 2 min
Fico: Myšlienka 13. platu je mi sympatická

BRATISLAVA - Myšlienka 13. platu, s ktorou prišla nedávno SNS, je predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) veľmi sympatická.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ ale ani je celkom aktuálna. "To je druhý balík," povedal Fico v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Pripomenul, že jeho strana dlhodobo hovorí o potrebe zvyšovania miezd na Slovensku.

 

Najskôr chce riešiť zmeny v pracovných podmienkach, ktoré plánuje predstaviť v pondelok 1. mája. Téma povinného 13. platu je podľa neho veľký zásah a musí o ňom hovoriť s partnermi. "Musíme sa o tom dohodnúť s koaličnými partnermi. Ale je mi táto myšlienka veľmi sympatická. Musíme robiť všetko preto, aby mzdy na Slovensku rástli," vyhlásil Fico.

 

Najskôr chce ale riešiť výšku minimálnej mzdy, prácu v noci a cez víkendy či dochádzanie za prácou. Fico by chcel, aby sa výška minimálnej mzdy čo najrýchlejšie priblížila k sume 500 eur. Nazdáva sa, že by to mohlo byť v roku 2018. Tiež chce viac odmeňovať nočnú prácu a prácu cez víkendy. "V Zákonníku práce dnes nemáme príplatky za sobotu a nedeľu. Chceme to do Zákonníka práce vrátiť," doplnil.

 

Zmeny majú prísť aj v podpore dochádzania za prácou. "Je dôležité, aby ľudia, ktorí sú ochotní cestovať za prácou povedzme viac ako 60 či 70 kilometrov, dostali viac peňazí," povedal premiér.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona