Fico: Musíme tlačiť na rast miezd, ziskovosť firiem je vysoká

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 13:51 • 2 min
Fico: Musíme tlačiť na rast miezd, ziskovosť firiem je vysoká

BRATISLAVA - V súčasnej situácii na Slovensku sa musí tlačiť na rast miezd. Je o tom presvedčený premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Miera ziskovosti slovenských firiem je veľmi vysoká. Nemôžeme sa teraz obávať, že odídu. Na prvom mieste je človek, jeho požiadavky," vyhlásil v dnešných Sobotných dialógoch RTVS.

 

Legitímna je preto podľa Fica aj požiadavka zamestnancov slovenského Volkswagenu (VW) na zvyšovanie platov, kvôli ktorej už od utorka (20.6.) štrajkujú. "Netvrdím, že platy robotníkov v bratislavskom VW majú okamžite skočiť na úroveň nemeckých robotníkov. Ale ak vieme, že v Bratislave je najvyššia produktivita, najvyššia kvalita, vyrábajú najluxusnejšie autá v celom koncerne, prečo má mať tretinový plat z platu toho istého robotníka v tej istej firme?" spýtal sa.

 

Podľa vlastných slov však už nemôže vstupovať do toho, ako presne sa majú zvyšovať mzdy v konkrétnej firme. "O tom je kolektívne vyjednávanie," konštatoval Fico s tým, že ideu "jeden koncern, jeden plat" otvárajú predstavitelia vlády aj na medzinárodnej úrovni. "Prečo by mali byť také obrovské rozdiely v platoch?" dodal premiér.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies