Fico: Minister zdravotníctva Čislák zatiaľ má moju podporu

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 14:45 • 2 min
Fico: Minister zdravotníctva Čislák zatiaľ má moju podporu

TRENČÍN - Predseda vlády SR Robert Fico sa nateraz nechystá vyvodzovať politickú zodpovednosť voči ministrovi zdravotníctva Viliamovi Čislákovi pre napätú situáciu v jeho rezorte. Uviedol to dnes po výjazdovom zasadnutí vlády v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ ho všetci podporujeme a snažíme sa mu vytvoriť čo najlepšie podmienky," povedal Fico. "Nie je to jednoduché, verte mi, dnes sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve, po tej púšti, čo tam nechal pán Zajac a pán Pentliarik (Ivan Uhliarik, pozn. TASR). To je naozaj veľký problém sa tam pohybovať," doplnil.
     

Premiér je presvedčený, že post šéfa rezortu zdravotníctva je "nie za odmenu, ale za trest". Dôvod vidí v tom, že sa v ňom nahromadili za 25 rokov problémy, ktoré každého ministra dostávajú pod obrovský tlak. Fico sa domnieva, že zdravotníctvo dopláca najmä na predošlé reformy pravicových vlád.
     

"Považoval som za hrubú chybu, že sa do slovenského zdravotníctva pustila slobodná ruka trhu. Pretože, ak vyberiete zo zdravotníctva to najlepšie a dáte do súkromných rúk, a to najhoršie, stratové, necháte v rukách štátu, tak potom takto to aj dopadne, samozrejme," vysvetlil. 
     

Premiér zdôraznil, že Čislák nie je len pod tlakom laickej a odbornej verejnosti, ale aj pod politickým tlakom. "Očakávajú sa od neho konkrétne výsledky, kde treba upokojovať situáciu, kde treba riešiť situáciu, a je len na ňom, do akej miery to bude zvládať," uzavrel.
     

Viliam Čislák nahradil vlani v novembri Zuzanu Zvolenskú, ktorá ako ministerka zdravotníctva skončila v súvislosti s kauzou nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Predtým bol štátnym tajomníkom ministerstva. V súčasnosti musí riešiť napätú situáciu v žilinskej fakultnej nemocnici, kde dalo výpoveď 13 lekárov a 64 sestier. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona