Fico: Minister Čislák má moju podporu, KDH chce robiť iba cirkus

NETKY.SK • 11 Október 2015, 12:40 • 2 min
Fico: Minister Čislák má moju podporu, KDH chce robiť iba cirkus

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Viliam Čislák má dôveru premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Reagoval v diskusnej relácii TA3 V politike na výzvu KDH, aby odvolal Čisláka. Ak to neurobí, KDH avizuje podanie návrhu na odvolanie v parlamente. Dôvodom je, že minister podľa hnutia nechce riešiť zvýšenie transparentnosti v zdravotníctve a zastaviť tunelovanie.

 

"Minister Čislák má moju podporu. Má podporu takú, že od neho očakávam, že ešte využije silný mandát, ktorý má, aby prijal ďalšie systémové opatrenia, ktoré musíme prijímať v zdravotníctve," vyhlásil Fico.

 

Nemyslí si, že by Čislák urobil rozhodnutia, pre ktoré by ho bolo treba odvolávať. "Naopak, minister prijíma rázne personálne rozhodnutia, vôbec nezaváhal, keď išlo o Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, bývalý riaditeľ musel odísť, prijímajú sa ďalšie vážne rozhodnutia," uviedol Fico. Dodal, že teraz minister pracuje na zvýšení platov pre zdravotníckych pracovníkov.

 

Predseda vlády sa pýta, aký má význam odvolávať ministra pár mesiacov pred voľbami. "Čo chcú? Chcú klasický cirkus Humberto v parlamente, vyvolať tam veľkú hádku. Na toto sú oni experti," uviedol na adresu KDH. Podľa Fica chce hnutie návrhom na odvolanie iba vytvoriť politickú agendu a prekryť zvyšovanie platov pre zdravotné sestry.

 

Kresťanským demokratom zároveň odkazuje, aby si pred pokusmi o odvolanie ministra najskôr upratali pred vlastným prahom. Pripomenul, že KDH malo ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Podľa Fica si pre svoje prepojenie na finančnú skupinu Penta vyslúžil prezývku Pentliarik.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies