Fico: Meno nového ministra hospodárstva bude známe do 24 hodín

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 14:48 • 2 min
Fico: Meno nového ministra hospodárstva bude známe do 24 hodín

BRATISLAVA – Meno nástupcu doterajšieho ministra hospodárstva Pavla Pavlisa by malo byť známe v stredu 29. apríla. Na tlačovej konferencii na Úrade vlády SR to dnes oznámil premiér Robert Fico (obaja Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„O novom mene ministra hospodárstva sa rokuje a predpokladám, že do 24 hodín by malo byť známe,“ uviedol predseda vlády. Ten následne požiada prezidenta Andreja Kisku, aby jeho personálny návrh zrealizoval. Pripomenul pritom, že prezident má povinnosť tak učiniť.

 

„Je možné, že už dnes budem najskôr telefonicky informovať pána prezidenta, ale písomný návrh, predpokladám, bude podaný až zajtra,“ vysvetlil premiér. Na stredajšom zasadnutí vlády bude rezort hospodárstva zastupovať podľa jeho slov jeden z dvojice štátnych tajomníkov.

 

Pavlis oznámil 21. apríla, že odstupuje z funkcie. Učinil tak po rozhovore s predsedom vlády Robertom Ficom, ktorý jeho gesto ocenil ako prejav politickej kultúry. Denník Sme krátko predtým informoval, že zákazky za státisíce eur na upratovanie v Pavlisovom rezorte získala firma Sitis jeho švagra Dávida Šípoša.

 

Sitis vznikol podľa SME v auguste 2012, štyri mesiace po Pavlisovom príchode na ministerstvo hospodárstva. O dva mesiace podpísala firma prvú zmluvu so spoločnosťou MH Invest za vyše 20.000 eur. Neskôr mala získať ďalšie zákazky aj v iných rezortoch.

 

Šípoš sa stal jediným akcionárom Sitis v septembri 2013. V januári 2014 uzavrela táto firma zmluvu na upratovanie s Poliklinikou Tehelná, ktorá patrí pod FNM, za 103.000 eur, informovalo SME.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies