Fico: Máme záujem prešetriť prípad zmlúv, ktoré uzavrela VšZP

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:40 • 2 min
Fico: Máme záujem prešetriť prípad zmlúv, ktoré uzavrela VšZP

BRATISLAVA - Odchod Marcela Foraia z funkcie generálneho riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) je signál, že vládna strana Smer-SD má záujem prešetriť kauzu so zmluvami, ktoré štátna poisťovňa pod vedením Foraia podpísala s firmami jeho tety Anny Sučkovej.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes na tlačovej konferencii v parlamente premiér Robert Fico (Smer-SD). Dodal, že ak to bude po prešetrení kauzy nevyhnutné, budú vyvodené ďalšie politické závery.

 

"Zaviedli sme kultúru odchodu ľudí, pokiaľ prichádza k nejakému podozreniu. Vítam rozhodnutie riaditeľa VšZP, že sa vzdá funkcie a že veci sa primeraným spôsobom preveria," uviedol Fico. Zároveň očakáva, že ak má niekto podozrenie, podá podnet na príslušné orgány činné  trestnom konaní. Žalobcom, sudcom aj katom nemôže byť podľa premiéra opozičný poslanec.

 

Fico víta, že minister zdravotníctva Viliam Čislák podáva žiadosť na Najvyšší kontrolný úrad, aby preveril, či zmluvy s firmou Foraiovej tety boli štandardné. "Doterajší postup je teda v poriadku. Ten, kto je podozrivý, odstúpil, minister zdravotníctva žiada orgány, ktoré môžu túto vec preveriť, aby ju preverili. A potom dôsledné preverenie, ale nie opozičnými poslancami, bude viesť k ďalším politickým záverom. Ak to bude nevyhnutné, budú vyvodené aj ďalšie politické závery," uzavrel Fico.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona