Fico: Ľudia z finančnej správy by mali byť verejnými činiteľmi stále

NETKY.SK • 5 December 2013, 16:43 • 2 min
Fico: Ľudia z finančnej správy by mali byť verejnými činiteľmi stále

TRENČÍN – Pracovníci finančnej správy by sa mohli stať verejne činnými osobami aj mimo pracovnej doby. Po dnešnom stretnutí s trenčianskymi daniarmi a colníkmi to povedal slovenský premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

„Chceme sprísniť ochranu týchto ľudí cez novelizáciu trestného zákona, aby mali postavenie verejného činiteľa nielen počas pracovnej doby, ale aj mimo nej,“ vyhlásil Fico. Podľa štátneho tajomníka ministerstva financií Petra Pellegriniho by sa nimi mohli stať už v budúcom roku.

Na dnešnom stretnutí v Trenčíne dnes premiér tiež hovoril o novom zákone, ktorý by mal definovať postavenie zamestnancov finančnej správy. „Rovnako je tu návrh, ktorý prichádza z ministerstva financií, aby sa pripravila aj nová metóda odmeňovania týchto ľudí,“ povedal Fico s tým, že zamestnanci by mali byť hodnotení aj podľa dosiahnutých výkonov. 

Ako povedal Fico, prognózy daňového výberu sú priaznivé pre tento aj budúci rok. „Darí sa nám vyberať podstatne viac peňazí najmä na DPH, čo znamená, že nie je potrebné prijímať žiadne ďalšie konsolidačné opatrenia,“ povedal slovenský premiér. V tomto roku by mal štát vybrať na DPH o 150 mil. eur viac, v budúcom roku by to mohlo byť o 370 mil. eur viac. Peniaze by sa podľa Fica mohli využiť na „zaplátanie dier“ v zdravotníctve, školstve či v sociálnej oblasti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies