Fico: Ľudia si vyberú, či chcú dvojkoalíciu so Smerom alebo zlepenec

NETKY.SK • 14 Február 2016, 12:09 • 2 min
Fico: Ľudia si vyberú, či chcú dvojkoalíciu so Smerom alebo zlepenec

BRATISLAVA - Na politickej scéne sú dve alternatívy - stabilná dvojkoalícia za účasti Smeru-SD alebo široký pravicový zlepenec. O tom, kto bude po voľbách vládnuť, rozhodnú voliči. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Keď pozeráme na vývoj politickej scény, vyzerá to tak, že pravdepodobne sú dve alternatívy. Jedna je dvojkoalícia za účasti Smeru alebo široký zlepenec. Z týchto dvoch alternatív by bolo lepšie, keby vznikla stabilná dvojčlenná koalícia, ktorá dá priestor na to, aby Slovensko mohlo pokračovať ďalej," vyhlásil Fico s tým, že stabilná vláda je potrebná aj pre slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, aj vzhľadom na problém s migráciou.

 

Dvojkoalíciu si vie Fico predstaviť so štandardnými politickými stranami. Spomenul KDH a Most-Híd, ktoré majú hodnoty. Zdôraznil, že Smer-SD sa hlási k sociálnej demokracii a uznáva úlohu štátu. "Z tohto pohľadu pozeráme na iné strany," poznamenal s tým, že KDH má jasné ideologické hodnoty, Most-Híd sa podľa Fica profiluje ako liberálno-konzervatívna strana s naznačenými hodnotami.

 

Spomenul aj #Sieť, v ktorej sa podľa Fica jednotliví kandidáti na listine ani nepoznajú. Nazdáva sa, že ak by im predložili hodnotovú tému, ako napríklad otázku interrupcií, poslanecký klub by sa mohol rozpadnúť a to nie je pre vládu dobré.

 

Stabilitu poslaneckého klubu považuje Fico za dôležitú pre stabilitu vlády. "Len štandardné strany dávajú väčšiu záruku, že parlamentná väčšina sa udrží," uviedol. Zároveň zopakoval, že z povolebných rozhovorov nevylučuje nikoho.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies