Fico: Lipšic povedal množstvo vecí, ktoré vôbec nesedia

NETKY.SK • 19 September 2013, 16:12 • 2 min
Fico: Lipšic povedal množstvo vecí, ktoré vôbec nesedia

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) podľa vlastných slov nemôže poznať všetky detaily činnosti Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Nevie sa preto ani bližšie vyjadriť k podozreniam týkajúcim sa pôsobenia novej dcérskej spoločnosti SPP Infrastructure Financing, ktoré dnes prezentoval nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

"Podľa mňa je to zase čosi, čo sa vymyká realite... Počúval som pána Lipšica, povedal obrovské množstvo vecí, ktoré vôbec nesedia," reagoval Fico na dnešnej tlačovej konferencii po skončení mimoriadnej schôdze, na ktorej sa opozícia neúspešne pokúšala o jeho odvolanie práve kvôli zmenám postavenia štátu v SPP.

Vláda si podľa Fica preverí aj podozrenia, týkajúce sa nominanta štátu v Eustreame Roberta Hančáka. Lipšic mu opakovane vyčítal, že v minulosti pracoval pre J&T a je preto otázne, koho vlastne v najziskovejšej dcérskej spoločnosti SPP zastupuje. "Pozrieme sa na to, neviem, čo je to za človeka, akým spôsobom reprezentuje," reagoval Fico.

Vo všeobecnosti však vyjadril spokojnosť s tým, ako nominanti súčasnej vlády zastupujú v podnikoch s účasťou štátu. "Ja som s prácou našich nominantov, aj keď ich osobne nepoznám, spokojný. Nesmie sa stať, aby nominant za štát hlasoval v rozpore so záujmom SR. Toto je pre mňa kritérium na účasť človeka v konkrétnych orgánoch týchto spoločností," dodal Fico.

Podľa Lipšica dôkazov o tom, že reorganizácia SPP sa deje v réžii finančných skupín, pribúda. Najnovším je pôsobenie novej dcérskej spoločnosti SPP, ktorá si od svojho založenia požičala už 750 miliónov eur, podľa Lipšica v prospech finančných skupín EPH a J&T. Český EPH je od tohto roka novým menšinovým spoluvlastníkom plynární, jedným z majiteľov tohto holdingu je aj J&T.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona