Fico kritikou sankcií podľa IDH odvádza pozornosť

NETKY.SK • 22 August 2014, 10:39 • 2 min
Fico kritikou sankcií podľa IDH odvádza pozornosť

BRATISLAVA - Robert Fico svojou neustálou kritikou sankcií odvádza pozornosť od vlastnej neschopnosti vytvárať stabilné podnikateľské prostredie, predovšetkým pre slovenské firmy.

slovakia

left justify in out

Uviedol to riaditeľ Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) Ondrej Matej. "Sankcie sa takmer, ak vôbec, nedotknú slovenských spoločností a výrobcov, čo potvrdilo nedávno aj ministerstvo hospodárstva. Slovenské spoločnosti, ktoré obchodujú s Ruskom, obchodujú s komoditami, ktoré nepodliehajú sankciám, resp. prípadný výpadok na tomto trhu vedia bez problémov nahradiť vývozom na trhy iné," povedal Matej.

 

Neustálym zvyšovaním daní a odvodov, neriešením vymožiteľnosti práva, nepružným Zákonníkom práce, pomalým čerpaním eurofondov vláda podľa Mateja neustále zhoršuje podmienky podnikania. "Robert Fico si svojimi vyhláseniami pripravuje pôdu pre budúcu obhajobu zastavenia, resp. spomalenia rastu slovenskej ekonomiky v nasledujúcich mesiacoch. Namiesto kritiky by mal prísť s opatreniami, ako pomôcť úplne eliminovať, resp. kompenzovať prípadné ďalšie možné sankcie, ako to urobila Európska komisia v prípade kompenzácie za zákaz dovozu potravín do Ruska," dodal Matej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies