Fico: Koaličné strany dôverujú ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:49 • 2 min
Fico: Koaličné strany dôverujú ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi

BRATISLAVA - Koaličné strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť dôverujú ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD). Po dnešnom trojhodinovom rokovaní Koaličnej rady to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ktorý prečítal spoločné stanovisko vládnej štvorky.

slovakia

left justify in out

"Minister vnútra predložil na Koaličnej rade dokumenty, ktoré vyvracajú obvinenia vznášané opozíciou. Robert Kaliňák informoval Koaličnú radu, že s uvedenými dokumentmi dnes oboznámi médiá aj verejnosť," avizoval Fico na margo pripravovanej Kaliňákovej tlačovej konferencie.

 

Koaličná rada podľa premiéra očakáva, že orgány činné v trestnom konaní urýchlene a dôsledne prešetria podozrenia z daňových podvodov v prípade Bašternák a že predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní budú v súlade so zákonom a v čo najširšej miere informovať o priebehu a výsledkoch vyšetrovania.

 

Koalícia vyjadrila tiež vážne znepokojenie nad skutočnosťou, že asistent poslanca za SaS v pozícii pracovníka komerčnej banky úmyselne porušil bankové tajomstvo a "poskytol opozícií a médiám informácie, ktoré sú hrubo skresľované a zneužívané za účelom politickej konfrontácie proti vysokému ústavnému činiteľovi".

 

Koaličná rada sa podľa premiéra zaoberala aj schôdzou NR SR, ktorá začína v utorok (14. 6.). "Skoordinovali sme postup vládnych strán. Keďže tých bodov nie je veľa, predpokladám, že schôdza parlamentu by mala skončiť v priebehu jedného týždňa," dodal Fico.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona