Fico: Kiska zneužíva svoju funkciu, mal prejav opozičného politika

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 17:18 • 2 min
Fico: Kiska zneužíva svoju funkciu, mal prejav opozičného politika

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska svojim prejavom o stave republiky potvrdil, že je opozičným politikom. Žiadna vízia, len kritika. Novinárom to povedal šéf Smeru-SD a expremiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Už v roku 2014, keď boli prezidentské voľby, som povedal, že Kiska bude opozičný politik. A jeho vystúpenie bolo presne v tom duchu. Ešte pred niekoľkými mesiacmi hovoril, že Slovensko je úspešná krajina, zrazu je to preňho čierna diera bez perspektívy," odkázal Fico.

 

Strana Smer-SD podľa jeho slov očakávala, že prezident použije nejakú mieru sebareflexie. "Ak niekto hovorí o dôvere ľudí v štát, súdy, políciu a prokuratúru, musí sa vysporiadať s vážnymi podozreniami, ktoré sú spojené s jeho menom. Mal povedať niečo o tom, ako pripravil ľudí v 48 bytoch v Kysuckom Novom Meste o bývanie, ako pripravil o pozemok zubára, o tom, ako financoval kampaň, podozreniach pokiaľ ide o DPH," myslí si Fico.

 

Predstavitelia Smeru-SD sú teda z Kiskovho prejavu sklamaní. "Bol to prejav opozičného politika, ktorý zneužíva funkciu prezidenta na stranícke účely," konštatoval šéf Smeru-SD.

 

Zároveň avizoval, že jeho strana pripraví návrh, aby každý, kto bude v roku 2019 kandidovať na prezidenta, bol zbavený obchodného, daňového či bankového tajomstva. "Je vysoko pravdepodobné, že s tou iniciatívou prídeme. Chceme vysloviť presvedčenie, že nový prezident nebude čeliť takýmto vážnym podozreniam, kvôli ktorým mal Kiska už dávno odstúpiť z funkcie," myslí si.

 

Fico si prejav hlavy štátu nevypočul osobne v rokovacej sále. "Sedel som v kancelárii, chcel som si to vypočuť v televízii. Tam je to objektívnejšie. Nepovažujem to za žiadnu mieru neúcty," vysvetlil.

 

Na otázku, či v Smere-SD uvažujú o premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer-SD) ako o kandidátovi na prezidenta, Fico odvetil, že je to hlúposť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona