Fico: Kiska je z hľadiska zahraničnej politiky dobrodruh

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 13:45 • 2 min
Fico: Kiska je z hľadiska zahraničnej politiky dobrodruh

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Andrej Kiska je z hľadiska zahraničnej politiky dobrodruh a je od pravicových strán nezodpovedné, ak ho podporujú len preto, aby sa prezidentom nestal Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Čaká nás predsedníctvo v Európskej únii (EÚ), čaká nás predsedníctvo vo V4. Idú ťažké summity NATO, kde sa bude diskutovať o Ukrajine," pripomenul na dnešnej tlačovej konferencii predseda a prezidentský kandidát Smeru-SD Robert Fico.

"Považujem za hazard, čo predvádza pravica. Nemá problém podporiť kandidáta, o ktorom nikto nič nevieme. Chcem vyzvať voličov, aby neakceptovali tento spôsob boja proti ľavici," vyhlásil Robert Fico s tým, že aj on má právo mobilizovať voličov. Pripomenul, že Andrej Kiska sa vyslovil za to, aby Slovensko uznalo Kosovo, čo je podľa neho krok, ktorý by mal závažné zahraničnopolitické dôsledky.

"Výsledok v prvom kole je pre nás veľký úspech. Báli sme sa syndrómu pána Fischera, alebo pána Kukana. Napriek tomu, aká je teraz atmosféra, sme v druhom kole, čo považujem za dobré východisko," povedal s tým, že je pripravený na obe možnosti, teda že bude zvolený za prezidenta, ale aj na tú, že voliči vyberú jeho konkurenta.

Robert Fico chce požiadať všetkých voličov, aby 29. marca prišli voliť. V prvom kole podľa neho mnohí voliči ľavice podľahli pocitu, že ich kandidát je favoritom a volieb sa nezúčastnili. Fico dodal, že v kampani chce reagovať aj na trestné oznámenie, ktoré na neho avizoval Andrej Kiska. Zdôraznil, že bude vysvetľovať jednotlivé fakty, o ktorých hovoril, či už sa týkajú Kiskovho podnikania, alebo vzťahu k scientologickej cirkvi.

Roberta Fica na dnešnej tlačovej konferencii podporil aj podpredseda EK, eurokomisár a líder kandidátky Smeru-SD Maroš Šefčovič. Upozornil, že aj Európsku úniu čaká množstvo dôležitých rozhodnutí a Slovensko potrebuje kompetentného prezidenta.

Prezidentský kandidát Smeru-SD Robert Fico bezprostredne po spočítaní hlasov konštatoval, že očakáva v druhom volebnom kole tvrdý volebný súboj."Ďakujem všetkým voličom, ktorí mi dali hlasy. Toto je referendum o Smere. Očakávam, že to bude v druhom kole veľmi zaujímavé," povedal.

Dodal, že je víťazom prvého kola volieb. "Opozícia by podporila aj diabla voči mne, ja som s tým rátal, taký je život, ideme ďalej," povedal Robert Fico.

Slováci 15. marca v prvom volebnom kole hlasovali za nového prezidenta SR. Do druhého kola postúpil kandidát Smeru-SD Robert Fico a občiansky kandidát, podnikateľ Andrej Kiska.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 29. marca. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies