Fico je ochotný hovoriť o vylúčení "schránok" zo zdravotného poistenia

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 15:14 • 2 min
Fico je ochotný hovoriť o vylúčení "schránok" zo zdravotného poistenia

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je ochotný hovoriť o vylúčení schránkových firiem napríklad aj zo zdravotného poistenia.

slovakia

left justify in out

"Poďme to naformulovať," odpovedal Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy na otázku, či je za to, aby "sa vyhodili schránky zo zdravotného poistenia".

 

Zároveň poznamenal, že by chcel vedieť, kto je za takýmito schránkovými firmami. Poukázal na to, že firmy v zahraničí si zakladá zrejme veľa podnikateľov a cez tieto "schránky" sa snažia pôsobiť.

 

Na poznámku moderátora, že problémom sú najmä politici, ktorí sa majú skrývať za schránkovými firmami, Fico odvetil: "Tak nájdime takých politikov a zatvorme ich." Dodal, že on nikdy v živote nepodnikal a ani podnikať nebude.

 

K téme vylúčenia schránkových firiem zo zdravotného poistenia sa vyjadril aj predseda Mostu-Híd Béla Bugár. "Aj zdravotné odvody sú verejné zdroje. Mali by sme sa tam dohodnúť. A súhlasím, že schránkové firmy nemajú čo hľadať nielen vo verejnom obstarávaní, ale nikde," vyhlásil.

 

Fico Bugárovi navrhol, aby sa Most-Híd pridal k Smeru-SD a spoločne vytvorili ústavný zákon, ktorým by zakázali zisk zdravotných poisťovní. Sociálni demokrati totiž nemajú v parlamente ústavnú väčšinu a na schválenie ústavného zákona potrebujú podporu opozície.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies