Fico je najprínosnejším i najmenej prínosným politikom

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 11:29 • 2 min
Fico je najprínosnejším i najmenej prínosným politikom

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico podľa prieskumu agentúry Polis Slovakia bol v posledných rokoch pre Slovensko najprínosnejším i najmenej prínosným politikom.

slovakia

left justify in out

Fica za politika s najväčším prínosom pre Slovensko v posledných rokoch označilo najviac respondentov - 24,8 percenta. Pre 22,3 percenta respondentov je zas Fico politikom s najmenším prínosom pre našu krajinu. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý robili od 26. mája do 2. júna na vzorke 1 603 respondentov starších ako 18 rokov. Ľudí sa pýtali: „Ktorí politici boli pre Slovensko v posledných rokoch najväčším prínosom?“. Respondentom tiež položili otázku: „Bez ktorých politikov by sa v posledných rokoch podľa vás Slovensko zaobišlo, boli najmenším prínosom?“ Respondenti mohli pri odpovediach na obe otázky uviesť viac mien.

 

Fica za politika s najväčším prínosom pre Slovensko v posledných rokoch považuje 24,8 percenta respondentov. Hneď za ním skončila podľa prieskumu expremiérka Iveta Radičová (23,2 percenta) a nasleduje minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (11,9 percenta). Na štvrtom mieste sa podľa výsledkov prieskumu ocitol líder Siete Radoslav Procházka, ktorého medzi politikov s najväčším prínosom pre Slovensko zaradilo 10,6 percenta opýtaných. Nasleduje expremiér Mikuláš Dzurinda (7 percent), minister vnútra Robert Kaliňák (6,2 percenta), líder Mosta-Híd Béla Bugár (4,4 percenta), budúci prezident Andrej Kiska (3,8 percenta), predseda KDH Ján Figeľ (2 percentá), predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (1,9 percenta), prezident SR Ivan Gašparovič (1,8 percenta) a poslanec Ivan Mikloš (1,6 percenta). Iných politikov za najprínosnejších pre Slovensko označilo 9,4 percenta opýtaných, nikoho neoznačilo 23,5 percenta respondentov a odpovedať nevedelo 15 percent.

 

Predsedu vlády Roberta Fica zároveň najviac respondentov označilo za politika s najmenším prínosom pre našu krajinu v posledných rokoch, a to 22,3 percenta. Za ním nasleduje prezident Ivan Gašparovič (10,7 percenta), predseda SaS Richard Sulík (9,1 percenta), Ján Slota (8,8 percenta), expremiér Vladimír Mečiar či Mikuláš Dzurinda (obaja 8,5 percenta). Za politikov, bez ktorých by sa Slovensko v posledných rokoch zaobišlo, označili respondenti aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka, a to 4,4 percenta respondentov, predsedu NR SR Pavla Pašku - 3,3 percenta a predsedu KDH Jána Figeľa a lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igora Matoviča - zhodne 2,5 percenta respondentov. Ministra školstva Dušana Čaploviča označilo za najmenej prínosného politika pre Slovensko 2,2 percenta respondentov a Pavla Hrušovského z KDH 2,1 percenta. Iných politikov takto označilo 8,8 percenta opýtaných ľudí, nikoho nemenovalo 5,1 percenta a odpovedať nevedelo 23 percent respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies