Fico je klamár, mal by sa začať v tichosti modliť

NETKY.SK • 5 August 2010, 06:41 • 2 min
Fico je klamár, mal by sa začať v tichosti modliť

Fico je klamár, mal by sa začať v tichosti modliť

slovakia

left justify in out

img

Za dohodou štyroch členov hnutia Obyčajní ľudia so stranou SaS o tom, že do konca volebného obdobia neopustia jej poslanecký klub, v opačnom prípade sa vzdajú svojho mandátu, je správanie sa predsedu najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica. V reakcii na dnešné vyjadrenia bývalého premiéra to vyhlásil jeden z týchto poslancov Igor Matovič.
      Líder Smeru-SD dnes v rámci rozpravy k predloženému programovému vyhláseniu novej vlády v Národnej rade (NR) SR upozorňoval na riziká stability vládnej koalície. "Máme v strane Smer-SD oprávnené obavy v súvislosti so zvláštnou dohodou, ktorá bola podpísaná v politickej strane SaS," upozornil. Je totiž podľa neho zrejmé, že v priebehu niekoľkých dní došlo k absolútnemu obratu postojov bez toho, aby boli naplnené akékoľvek predchádzajúce požiadavky Obyčajných ľudí.
      "O čo tu išlo, o aký nezmysel, o akú tajnú politickú dohodu? Povedzte, čo bolo obsahom tej dohody, prečo po troch-štyroch dňoch veľmi silných slov na adresu vlády zrazu hovoríte, že sa vzdáte mandátu, keď odídete z konkrétnej politickej strany?" vyzval predstaviteľov koalície Fico. Podľa neho takýto postup vyvoláva obavy z toho, že niekto chce na Slovensku vládnuť na základe podozrivých tajných zmlúv.
      "Pýtate sa, čo je za našou dohodou, za dôverou v koalíciu? Za tým ste vy, pán Fico," reagoval na tieto vyhlásenia Matovič. Zároveň označil expremiéra za človeka, ktorý sa nehanbí opakovane verejne klamať. "Vy sa nehanbíte pred celým Slovenskom tvrdiť, že ste nepriniesli ťarchu krízy na ľudí?" zdôraznil koaličný poslanec. Podľa neho práve ľudia budú musieť zaplatiť množstvo dlhov, ktoré po sebe zanechal predchádzajúci kabinet.
      Šéf Smeru-SD je podľa neho nešťastný z toho, že sme sa mu štyria členovia Obyčajných ľudí "nehodili okolo krku". To však odmietli práve pre nezodpovedné správanie sa najsilnejšej strany bývalej vlády. "Že vám nie je hanba, pán Fico, Slovensko ste zruinovali a ľudí ste úmyselne klamali aj klamete. Pre mňa ste obyčajný klamár, ktorý by sa mal v tichosti modliť, aby hlas podobný vám nebol váš," uzavrel Matovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies