Fico: Incident v parlamente nekomentujem

NETKY.SK • 18 September 2013, 11:34 • 2 min
Fico: Incident v parlamente nekomentujem

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico nekomentuje nočný incident v parlamente medzi skupinkou poslancov za Smer-SD a predsedom poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Jozefom Viskupičom.

slovakia

left justify in out

„Ja nebudem interné veci Národnej rady Slovenskej republiky komentovať,“ povedal premiér Fico (Smer-SD) pred rokovaním vlády. Rovnako nekomentoval výroky niektorých opozičných poslancov, ktorí ho nazvali zbabelcom, keď odišiel z parlamentu, ktorý rokoval o jeho odvolávaní pre kauzu okolo SPP.

Minister vnútra Robert Kaliňák si myslí, že poslanci by si priebeh incidentu mali vydiskutovať na pôde mandátového a imunitného výboru parlamentu. „Ľubovoľné ataky v parlamente sú pre mňa neprijateľné a sú problémom, ale uvedomme si, kto tú kultúru do toho parlamentu doniesol,“ povedal Kaliňák. Kaliňák podobne ako minister obrany Martin Glváč poukazujú na video, ktoré zaznamenalo začiatok incidentu. Na zábere berie poslanec Ivan Varga (Smer-SD) maketu zobrazujúcu Fica vo futbalovom drese s nápisom "Daroval Slovensko zbohatlíkom", ktorú k rečníckemu pultu dal Igor Matovič z Obyčajných ľudí. Potom je záber, ako Igor Matovič zozadu sotil poslanca Jozefa Valockého zo Smeru o drevené obloženie lavice. Poslanci Matovič a Viskupič sa snažili maketu získať späť. Medzi poslancami za Smer a Viskupičom sa už mimo rokovacej sály mimo záber kamery strhla fyzická potýčka. "Pre mňa z nepochopiteľných príčin sa na mňa vrhlo päť podnapitých poslancov za Smer. Pod znôškou vulgarizmov som bol takmer prehodený cez zábradlie," tvrdí Viskupič. 

Minister dopravy Ján Počiatek zatiaľ nemal podrobnosti o incidente, takže nevedel k nemu zaujať stanovisko. „Množstvo opozičných poslancov minule pri útoku pána Hlinu na pána Martvoňa sa vyjadrilo, že sa im páči takýto režim. Nad tým sa bude treba zamyslieť, či toto je v poriadku, či si teda želajú, že budú takéto móresy v parlamente. Ale tá kultúra je naozaj na veľmi nízkej úrovni,“ povedal Počiatek (Smer-SD). 

Minister spravodlivosti Tomáš Borec incident odsúdil. „Takéto správanie do parlamentu podľa môjho názoru nepatrí,“ povedal Borec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies